Nya uppvisningen: ”Stinker Elitloppet”

Stjärnan vann överlägset på en av årets snabbaste tider – då tror experten på seger i Elitloppet

Panne De Moteurs insats gör honom stekhet inför Elitloppet.
Panne De Moteurs insats gör honom stekhet inför Elitloppet.

Maharajah missar Olympiatravet och Elitloppet.

Men tränaren Stefan Hultman kan andas ut.

Panne de Moteurs uppvisning på Solvalla gav hela trav-Sverge gåshud.

– Han är min favorit till Elitloppssegern, säger Micke Nybrink.

Under onsdagseftermiddagen kom beskedet att superhästen, Maharajah, ställer in hela sommarsäsongen.

Anledningen: hästen är sliten, då han inte klarar av att betäcka och träna för fullt samtidigt och trav-Sverige får återigen vänta med att se honom på banan.

Detta innebär att Olympiatravet blir en stjärna mindre, då titelförsvararen inte kommer starta. Dessutom kommer Maharajah att missa Elitloppet – men Stefan Hultman kan andas ut.

"Så jäkla härligt"

Under onsdagskvällen stod hans andra stjärnhäst, Panne de Moteur, för en imponerande uppvisning på Solvalla.

Via tuffast möjliga loppscenario utklassade Panne de Moteur sina konkurrenter och vann loppet utvändigt om ledaren, på en av årets snabbaste tider, 1.10,6 över 1640 meter autostart. Det fick tränaren, Stefan Hultman, att jubla.

– Jag visste inte att han var så där bra. Gud vad bra han var, det strula lite innan så han hann inte köra en provstart. Jag hoppas verkligen på Elitloppet nu. Jag började matcha honom mot Elitloppet redan i fjol men gav honom lite för tuffa lopp över medeldistans. Han har fått en fin vinterträning och i år kommer han blomma ut ordentligt tror jag. Det är så jäkla härligt, säger Stefan Hultman.

 "Stinker Elitloppet"

Insatsen fick trav-Sverige att reagera. Micke Nybrink var smått tagen efter den häftiga uppvisningen och tog för givet att hästen nu skulle bli inbjuden till Elitloppet.
–  Han måste väl vara inbjuden redan, eller hur? Han är en häst utöver det vanliga och en av de hetaste kanditaterna att vinna i år. Han är i alla fall min favorit. Det stinker Elitloppet nu, säger Micke Nybrink

Favoribetonad omgång

Det var jackpott på V86 och 10 miljoner i potten att spela om.
Men favoriterna var för starka och utdelningen blev låg. Efter åtta körda lopp inom V86-spelet stannade värdet på 14 191 kronor. Sju rätt gav ynka 50 kronor och sex rätt genererade i ännu en jackpott.

Se loppet HÄR – igen

Här nedan kan du se alla vinnarna i V86-omgången.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!