”Var chockad och bad om ursäkt”

TRAV

Banan om udda händelsen i loppet – funktionären nära att få hästarna över sig

1 av 2 | Foto: Här halkar mannen precis framför fältet med travhästar. Han kommer nätt och jämnt undan innan de rusar förbi.

Funktionären på Färjestadstravet skulle ta bort en pinne från banan under travloppet – då var han nära att bli överkörd.

Nu berättar sportchefen om den otäcka händelsen.

– Funktionären var chockad och bad om ursäkt, säger Johan Amsköld till Trav365.

Det var i det första loppet på Färjestadstravet i Karlstad som den annorlunda händelsen inträffade.

En funktionär var inne på bananunder loppet för att ta bort en pinne som låg i vägen. Men när han skulle springa bort från banan så halkade han och hann precis ta sig undan från fältet.

Johan Amsköld, sportchef på Färjestadstravet, berättar att han pratade med funktionären direkt efter händelsen.

–  Han var chockad och bad om ursäkt. Han missbedömde avståndet helt till fältet. Han trodde att de var längre ifrån. Sedan snubblade han när han skulle därifrån. Han skulle kanske ha tagit andra hållet i stället, sprungit in på innerplan.

– Det här är en rutinerad funktionär. Han har själv varit aktiv och är nu funktionär sedan många år tillbaka. Det är ingen ny person, säger han.

”Kunnat gått jäkligt illa”

Nu klarade sig funktionären utan skador men det hade kunnat sluta mycket allvarligare.

– Det hade kunnat gått jäkligt illa. Så vi är glada att det gick så pass bra som det gjorde. En häst galopperade, men hästar, kuskar och han klarade sig och det är det absolut viktigaste.

Kommer ni ändra något efter det här?

– Det är inget som hänt tidigare, så det är inget vi kan ändra på. Jag tror att man tänker sig för innan man springer ut på banan nästa gång.

– Och nu måste alla spekulationer vara slut, att det skulle vara någon som sprungit omkring på banan, nu tror jag att alla förstår att det handlar om en funktinär.

Men ni blåste aldrig av loppet?

– Det är måldomaren som i så fall bestämmer att loppet ska blåsas av. Eftersom det inte inträffade någon olycka valde man att inte blåsa av loppet.

Här kan du se loppet [OBS: extern länk]

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav