PLUSBETYGEN: ”Han har en ljus framtid”

Publicerad 2016-11-02

Trav365:s superanalys lopp för lopp på V86 Håller du med? Plus och Minus

Trav365 gör som övriga Sportbladet – vi sätter plus- och minusbetygen efter V86.

Vilka hyllas och vilka dissas?

Trav365:s experter Mathias Blomquist och Pontus Chorell har sagt sitt – här är deras plus- och minusbetyg från tävlingarna på Solvalla och Bergsåker.

Vad tycker du – håller du med dem?

V86-1:

Loppet: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Lågklassigt och händelsefattigt. Favoriten Frida Montana kördes tidigt till spets. Körande Nicklas Westerholm drog undan 300 kvar och hästen höll sedan undan utan att imponera. Man kan inte heller beskylla konkurrenterna för att de visade någon fighting spirit i slutstriden...

Vinnaren: 5 Frida Montana Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Kom tidigt till ledningen och även om segern blev rätt säker slog det inga gnistor om det sexåriga stoet.

Segerkusken: Nicklas Westerholm Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Fick iväg sin häst från det snäva femtespåret och körde resolut till ledningen. Ryckte undan 300 kvar och fick några värdefulla längder. Höll sedan igång sin springare till säker seger.

Loppets : Hästarnas kämpaglöd

Kommentar: Det kändes som att det var bromstävling som gällde över upploppet. Ingen av hästarna ville vinna och att Tellmeabout Larry var piggast över mål säger mycket, den hästen har startat 59 gånger med fyra vinster, nio andraplatser och tolv tredjeplatser som resultat…

V86-2:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Inget märkvärdigt lopp där positionerna satte sig ganska snabbt. Attackerna kom på den sista långsidan men det bet inget för de hästarna. Det gjorde att Örjan Kihlström, som vanligt, fick lucka från invändigt läge och hans häst, Mountain Cleaver, tackade för det genom att spurta till enkel seger.

Vinnaren: 1 Mountain Cleaver Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Hästen fick ett fint lopp men avslutade bra när luckan väl kom och avgjorde på ett fint sätt.

Segerkusken: Örjan Kihlström Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: En typiskt Kihlströmare! Örjan hittade/fick den perfekta luckan i slutsvängen och segern blev lätt till slut.

Loppets : 6 Montreal

Kommentar: Spelades till klar favorit men var bara seg och tråkig hela loppet och hade verkligen inte en av sina bättre dagar.

V86-3:

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Ett rivigt sprinterlopp där det kördes friskt i inledningen. Doctor Doxey Zenz landade i dödens ut på slutrundan efter att ha avancerats i tredjespår. Denna kopplade sedan greppet in på upploppet och höll sedan undan enkelt mot en bra avslutande Mellby Don Juan som det strulade för hela vägen.

Vinnaren: 11 Doctor Doxey Zenz Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Svarade för ett riktigt bra lopp då han kunde vinna trots en tung resa. Känslan är att den här treåringen går en ljus framtid till mötes.

Segerkusken: Mathias Andersson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Körde offensivt och skickade fram sin ögonsten utvändigt om ledaren. Segergreppet kopplades in på upploppet och Andersson höll igång hästen bra till en lätt vinst. Kul när de mindre kända kuskarna/tränarna visar upp sig.

Loppets : Tobias Eklöf

Kommentar: Tobias ångrar sig nog att han lämnade ryggen på vinnaren på den sista långsidan. Hans häst, Vilma Spring, var slagen direkt när hon vreds på och ekipaget hade slutat längre fram om kusken hållit sig kall.

V86-4:

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Tufft tempo på det här loppet efter att Torbjörn Jansson testat rejält för ledningen med Neon Face. Där bakom satt favoriten 5 Mellby Collector och ”gottade” sig. Körande Örjan Kihlström satte in attacken på den sista långsidan och ekipaget svepte till ledningen. Sedan blev det aldrig riktigt spännande utan favoriten segrade utan några större problem.

Vinnaren: 5 Mellby Collector Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Fick ett fint lopp och vann ganska enkelt. Rätt intetsägande och en stark ”tvåa”, kort och gott.

Segerkusken: Örjan Kihlström Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Hittade andra par utvändigt, satte in attacken när hästarna bakom kom farande, och rundade då enkelt tätduon. Örjan höll sedan sin springare på bettet och fick honom att gå undan den sista biten.

Loppets : Torbjörn Jansson

Kommentar: ”Tobbe” hamnade visserligen i ”dödens” men tryckaren han gav ledaren på den första långsidan kändes onödig. Speciellt när hästen, Neon Face, var slagen tidigt och blev mil efter.

V86-5:

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Favoriten hängde i tredjespår hela loppet. Från tillägg hittade Tomas Pettersson ett perfekt slagläge bakom Höstbo Stig som sedan avgjorde säkert den sista biten då länge ledande Ulsrud Troll vek ner sig.

Vinnaren: 13 Höstbo Stig Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Höstbo Stig vann till slut säkert men vi blev inte särskilt imponerade. Femåringen borde nog ha avgjort betydligt enklare med tanke på den fina resa han fick och betyget stannar på en tvåa.

Segerkusken: Tomas Petterson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Tomas fick iväg sin häst bäst av de som stod på tillägg och hittade andra par utvändigt. Attacken sattes in mot slutkurvan och Pettersson drev hästen till en säker seger. Bra kuskinsats rätt igenom hela loppet.

Loppets : Ulf Eriksson

Kommentar: Det blev helt fel för Eriksson bakom den klara favoriten Prins Tom. Ekipaget blev hängandes i tredjespår och sedan var dagen förstörd.

V86-6:

Loppet: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Det var en häftig spetsstrid där Cigor Coyote ”flög” förbi innerspårets M.T.Klara. Sedan hände det inte så mycket en bit men avslutningen av loppet var bättre. Lincoln Lawyer långspurtade och visade bäst inställning över upploppet och segern blev säker för denne.

Vinnaren: 7 Lincoln Lawyer Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Attackerade först i tredjespår men kunde trots det avgöra säkert över upploppet och insatsen var rejäl. En stark trea till Melanders femåriga valack som tävlade barfota runt om den här gången.

Segerkusken: Stefan Melander Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Tarzan gjorde inga fel men hästen var bara bäst och hade nog vunnit oavsett vem som suttit bakom den här kvällen.

Loppets : Cigor Coyote

Kommentar: Öppnade snabbt och tog hand om ledningen. Fick sedan bestämma men han gav sig väldigt enkelt över upploppet och var en besvikelse.

V86-7:

Loppet: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Jeppas Picasso tog enkelt hand om ledningen och hade sedan inga problem att gå undan trots ett rätt högt tempo. Många av konkurrenterna underpresterade men vinnaren behöver inte be om ursäkt för det.

Vinnaren: 1 Jeppas Picasso Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Öppnade snabbt till spets och vann sedan mycket enkelt. Visserligen blev det rätt billigt men insatsen var bra och betyget får bli en trea.

Segerkusken: Susanne H Osterling Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Fick iväg sin häst från start och försvarade enkelt tät. Höll sedan ett tempo som passade sin häst och Susanne gjorde helt enkelt inga fel i det här loppet.

Loppets : Nobel Amok

Kommentar: Blev hårt betrodd men det var aldrig något drag i hästen som var tidigt slagen. ”Det var en skuffelse” sa Anders Malmrot i TV12 efter loppet om Nobel Amok.

V86-8:

Loppet: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Här hände det inte särskilt mycket. Vinnaren Barbara. L.Hanover öppnade snabbt och försvarade sitt innerspår utan problem. Sedan blev det en ”walk in the park” och segern var aldrig i fara.

Vinnaren: 1 Barbara L.Hanover Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Öppnade snabbt och fick sedan bestämma i tät. Segern sa väl egentligen inte så mycket men vi tycker att hon gav ett bra intryck och ger stoet en svag trea.

Segerkusken: Ulf Ohlsson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Ohlsson ”prickade” starten perfekt och väl i spets fick han dirigera som han ville. Uffe jobbade sedan in hästen till en säker seger.

Loppets : Baby´s Baby

Kommentar: Streckfavoriten Baby´s Baby var tidigt slagen och tappade massor till slut och var en riktig besvikelse.
Usel

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Underkänd

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Godkänd

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Bra

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Mycket bra

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Landslagsklass/världsklass

Mathias Blomquist/Pontus Chorell