Vann 1,8 miljoner: ”Kul att visa att farsan också kan”

avDaniel Söderbäck

TRAV

Satte sonen på plats – vann mest i Sverige Så många får dela på storvinsten

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Per-Arne Chorell, Pontus Chorell och Mathias Blomquist.

För en månad sedan spelade sonen Pontus och kompisen Mathias in 500 000 kronor på V75 Tillsammans.

Men i lördags satte pappa Per-Arne grabbarna på plats och drog in 1,8 miljoner.

– Kul att visa grabbarna att farsan också kan, säger Per-Arne Chorell.

Sedan i mars jobbar Pontus Chorell och kompisen Mathias Blomquist mycket med andelsspel på VinnaTillsammans.se eller Tildas Spel som det heter på V75 Tillsammans. De har haft stora framgångar och drog in 482 000 till glada andelsspelare för bara en månad sedan. Pontus pappa Per-Arne Chorell tippar också system där. I går satte han ungdomarna på plats och drog in 1,8 miljoner kronor i bolaget Tildas 3x3x3x3x3x3x3. De vann mest i Sverige och 39 glada andelsköpare fick 46 515 kronor var på en insats på 121 kronor. Totalt över 1,8 miljoner kronor.

– Det var bara en dryg månad sedan som Pontus och Matte vann mest i hela Sverige på sitt bolag på V75. Det var därför kul att visa grabbarna att farsan också kan, skojar Per-Arne Chorell.

”Ett lagarbete”

Men i själva verket hjälper de varandra mycket med att analysera loppen och byta idéer om loppen. Alla tre bor i Eskilstuna och lägger många timmars analys varje vecka på trav.

– Det är ett lagarbete där man kan utbyta idéer och grabbarna är ruggigt duktiga och hungriga. Så det är kanon att vi kan hjälpa varandra, säger Per-Arne.

Tildas 3x3x3x3x3x3x3 är ett speciellt system utan spikar, i stället tar Per-Arne Chorell ut tre hästar i varje V75-lopp.

– När jag tippar ett bolag så köper jag alltid minst en andel själv och det hade jag gjort nu också. Det här bolaget har gått bra förut också, redan innan lördagens vinst hade de som varit med sedan starten nettovinster som räcker till insatser fram till sommaren 2017. Nu blev det ju en rejäl påfyllning, säger Per-Arne.

Firade med pizza

Men den största tillfredställelsen är all uppskattning tipparen får från glada andelsvinnare.

– Det är fantastiskt kul att läsa tacken i vår lagchatt. Någon skrev att han nu skulle bjuda sin fru på en Medelhavskryssning och någon annan att barnen skulle få välja sommarpresenter. När man läser sånt så blir man riktigt glad, säger Per-Arne Chorell.

Något större firande i går blev det inte, i stället väntar jobb inför nästa V75-omgång som är redan på söndagseftermiddagen på Axevalla.

– Det blev bara lite firande med pizza och några pilsner igår kväll sedan väntade jobb inför Axevallas söndags V75:a. Vi ska inte köra alla våra bolag men såklart 3x3x3-bolaget igen och även till tisdagsomgången på Jägersro. Det bolaget kör vi alltid. Så klart kör Pontus & Matte också sina bolag, säger Per-Arne.

✓ Så gjorde Per-Arne miljonsystemet

V75-1: 5, 13, 14 (res 3-7)

V75-2: 5, 6, 11 (res 2-10)

V75-3: 2, 5, 9 (res 8-2)

V75-4: 1, 5, 9 (res 8-11)

V75-5: 4, 11, 12 (res 3-5)

V75-6: 1, 6, 11 (res 3-4)

V75-7: 2, 4, 8 (res 10-12)

”Jag tog ut systemet den här gången men jag lyssnade en hel del på Pontus och Mattes tankegångar. Framför allt varnade de för Global Respons som de tyckte var skrällduglig för skicklige lärlingen Kevin Oscarsson. Den hade jag nog inte hittat på tre hästar annars. Sedan hade jag lite tur när jag tänkte om på Seedorf O.M.F. och kastade med den på barfota-infon. Man måste ha lite tur men resten var inte så svårt sedan”, säger Per-Arne Chorell.