Nu är det dags igen – Chelsea Boko vinner

TRAV

Ni fick honom klar i den här ­spalten när han vann Kriteriet – från dödens.

Nu är det dags igen.

Chelsea Boko bara vinner.

Michael Carlsson.

Ni med gott minne kommer ihåg att ni fick kriterievinnaren klar i förväg för fyra år sedan. Då vann Chelsea Boko från dödens och gjorde ett ”Readly Express”-lopp. Nu – med tre lopp i kroppen efter ett års uppehåll – är det dags att ta betalt igen. Insatsen senast i Årjängs Stora Sprinterlopp visade att Chelsea Boko är kraftigt på gång. Han satt sist och avslutade under 1.09 sista 700 och såg fin ut.

Jag tog en genomgång med ­Timo Nurmos i går kväll och han sa:

– Det känns att Chelsea Boko är i form nu. Han var rejält tränad ­efter de två första loppen och var mycket bra senast. Det känns som att han har gått framåt ytterligare med det loppet. Jag tror på bra chans, sa Timo som meddelade barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn på nytt.

Det var länge sedan Chelsea ­Boko hade ett så bra läge som han har nu. ”Han är mycket snabb ut men har ofta haft dåliga spår”, sa Timo. Det finns flera startsnabba utvändigt och framför allt Food Money.

Men jag litar på att Torbjörn Jansson löser det hela och styr in tredjehandsfavoriten Chelsea Boko till seger. En fräck spik!

Medeldistans ett minus

Pratade tidigare i veckan med Daniel Redén och om han var ­optimistisk med Propulsion som vann Åbergs så låg han lägre med Västerbo Highflyer och baissade för både spår åtta och att medeldistans var ett minus. Dock bör tilläggas att hästen är i finfin form.

Timo Nurmos tränar tre hästar som är streckfavoriter i omgången. Det lät mycket bra på alla tre.

– Backorder vann med tussarna kvar senast och kommer att gå framåt med loppet. Lång distans är bara ett plus, sa Nurmos.

Man borde kanske spika Backorder som har toppchans i V75-1,  men jag är svag för Jetset som är så spurtstark och kan komma flygande till slut. Det blev därför två streck på systemet. En mycket bra chans har även Nurmos-tränade Palermo Broline i V75-2. Trots spår tolv på en snabb sommar­bana. Men insatsen senast var strålande då han torskade på mållinjen efter att ha körts fram i dödens. Dessutom ser loppet rätt billigt ut om man nu kan säga det om ett V75-lopp. Jag tror att Palermo Broline är huvudet högre än de andra men han får sällskap på kupongen av i toppform varande Digital Yankee.

– Palermo Broline krokade ihop med Örjans häst som bröt ut lite vid upploppets början senast. ­Erik fick ta upp honom och börja om. Han sa att hästen hade vunnit ­annars. Det är bättre distans den här gången, sa Timo Nurmos.

Kihlström passar perfekt

Fire To The Rain är favorit i V75-3 och jag gillar hästen skarpt. Han har varit bra på slutet och ska ­tävla barfota runt om nu. Men läget är svårt med spår åtta och vi måste ­fälla några favoriter. Hero Sjöhammar har haft toppform en längre tid och kan vara den som får överta ledningen. Glöm heller inte Only One Winner som är klart bättre än raden (dåliga lägen och tuffa lopp) och Kihlström torde passa perfekt för att ge hästen en smygare oc­h ­avgöra till slut.

Tomeld Ö.K. är en norsk segermaskin som har imponerat och som var helt överlägsen senast. Han har dock inte startat på ett par månader och från tillägg och många att runda är det lätt att det kan gå galet. Så det blev några till.

Jag har två härliga kantbollar i V75-5. Brothers In Am är under kraftig utveckling och satt fast med krafter kvar senast. Spåret är dåligt men han är snabb ut. Den toppstammade Viking ­Kronos-valacken ser fin ut. Stall Warning var trea i V75 näst ­senast och följde upp med att vinna okörd i ett billigt gäng. Pass upp.

Favorit i V75-7 är Ceasar Sisu som känns fortsatt fin enligt ­Nurmos, men han är ny i klassen och någon ledning blir det inte den här gången. Victor A.U. höll strålande från dödens senast som målfotoslagen. Har rygg på startsnabba hästar och kan få loppet här.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 8–14 (12–15)

V75-2: 12–5 (2–1)

V75-3: 8–4–10–1 (11–6)

V75-4: 14–1–10–5–15 (3–12)

V75-5: 11–8–7–5–2–4–3 (6–1)

V75-6: 1 Chelsea Boko (8–7)

V75-7: 9–6–4–1–11 (5–8)

2800 rader/1400 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel

Trav