”Jag skiter i det – och målar på”

Torbjörn Arendander.
TRAV

I lördags vann han 49 000 kronor på V5.

Under söndagen lämnade målaren Torbjörn Arenander travbanan i Årjäng tio miljoner kronor rikare – då han tagit hem V64 med Grand Slam.

– Jag hade inte vunnit om jag inte satt den där V5:an. Jag brukar inte spela så hårt egentligen, men tänkte att jag skiter i det – och målar på, säger han till Trav365.

I helgen utföll Grand Slam på V64 för första gången. Endast ett system klarade av att hitta alla sex vinnarna på Årjäng vilket gjorde att ”bonusen” på tio miljoner kronor betalades ut av spelbolaget ATG.

Mannen bakom vinsten: målaren Torbjörn Arenander, 50, från Årjäng.

”Tobbe” var på plats på banan och kunde jobba in sin miljonvinst över upploppet.

”Hade två dunderspikar”

Hur känns det i dag?

– Det känns väldigt konstigt.

Hur var det i går, hade du en bra känsla?

– Ja, det hade jag faktiskt. Jag började med att spika i de två första loppen, sen var det bara att måla på. Jag hade dock aldrig fått in den här V64:an om jag inte hade satt V5:an i lördags. Jag brukar inte spela så hårt (systemet var på 13 000 rader) normalt sett. Men jag hade två dunderspikar så jag tänkte att jag skiter i det – och målar på. När jag hade vunnit lite dagen innan så vågar man lite mer.

Hur var det att lämna en travbana tio miljoner kronor rikare?

– Det kändes jättebra, men jag hade inte tagit in det. En fattar det inte än. Förra gången när jag och en kompis vann 3,3 miljoner kronor, så fattade jag först när pengarna kom in på kontot. Det är en liten annorlunda känsla i dag, men det känns underbart bra, säger Arenander och fortsätter:

– Men jag jobbar mycket med travet också, jag sitter uppkopplad på ATG så fort jag är ledig, kollar lopparkiv och så vidare.

Firade med champagne och pizza

”Tobbe” driver en målerifirma i Årjäng och har fem anställda.

Chefen själv tog måndagen ledigt efter supervinsten.

– Det blev champagne i går och så köpte jag pizzor, det finns inte så många ställen att gå ut och käka på i Årjäng en söndagkväll, ha ha. Vi åt, drack och satt och pratade och skrattade.

Du spelar frekvent på trav och har dragit in flera miljonvinster, har du något knep?

– Jag tycker det är a och o att vara uppkopplad på ATG. kolla på alla lopp i arkivet och hela den biten. Det är där man får fram allting, hur hästarna gått i de senaste starterna. Det är jättesvårt att klara sig på trav.

Kommer du fortsätta att spela på trav nu?

– Det vet jag faktiskt inte, men troligtvis slutar jag inte. Jag kommer i alla fall inte öka insatserna bara för att jag har vunnit. Men man måste spela stora system om man ska vara med, spelar man små system har man en liten chans att lyckas, så svårt är det.

ARTIKELN HANDLAR OM

V5