”Treprocentare med okänd kusk – spik”

TRAV

Snälla, ha överseende med att systemet inte är enligt gängse modell

Med sunda spikar som troligen vinner. Med gardering där det ser ut att behövas.

Inget sånt, inte alls.

Se det mer som om att jag tar på mig en ögonbindel och springer fram och tillbaka över motor­vägen vid Järva Krog i rusningstrafik (sju gånger) och hoppas överleva. Om jag mot förmodan klarar mig oskadd väntar en skottkärra pengar i vägrenen kvart i sju på lördag. Jag gillar oddsen.

  V75-1: I Örebro är det fint att leda loppen eftersom målrakan bara mäter 175 meter och hästarna som är ute i spåren runt sista sväng oftast spurtar som snabbast 20 meter efter mål. Jag drar därför till med Mellby Apollo. Han tar ledningen och ska jagas ikapp. Men loppet är svårare än så – med hårdingar som Tripolini V.P. och Al’s Winnermede i bakhasorna är inget givet.

Roliga skrällen heter Clara R.C. (två procent), Johan Carfjords häst är tuff och i grym form.

Lägg till att hon tävlar utan skor och med jänkarvagn för första gången på ett par år. Japp, sista minuten-tjänsterna har redan fjong.

Hur gör Örjan?

  V75-2: Korta E3-finalen för ston är av blunda och peka-karaktär och jag tassar lite tvekande ut på E4:an med tre streck som skydd. Gillar Zahara Goj och vann lite på Uncertain Age senast så de får vara med. Draget är ändå Unique Juni som gör fina lopp hela

tiden och avslutade mycket bra i försöket.

Att Örjan Kihlström kör är inte fel.

Hur gör killen?

Kan någon förklara?

  V75-3: Royal Fighter vinner om han är i form och om motståndarna tror det, det vill säga om han släpps till ledningen. Han är bäst men det finns alltså ett par frågetecken. Jag rankar i stället Kolgjinis Radieux etta. Sexåringen är betydligt bättre än vad spelarkollektivet begriper; de två starterna i Sverige på slutet visar en häst som sannolikt krigar om segern i det här bedagade guldgänget. Radieux är kort och gott jätteintressant.

  V75-4: Nu är vi ute på motorvägen igen ...  Jag spikar ­Elias Strandberg och Amour Memory och det handlar mycket om spelvärde. Titta på de två senaste ­loppen, hästen är i sitt livs form och har drömspår.

Kusken är okänd men kör hur bra som helst och spel­procenten är tre.

Visst, Imperator är grymt bra men ingen oslagbar Nuncio. Rygg ledaren och slut för tokspiken?

Nerborrad sista 400

  V75-5: Countdown Fougett är däremot hårt spelad men jag anar att de flesta vill gardera, han har ju inte vunnit på nio försök

i år. Men om man gör sig besväret att titta på skåningens fyra, fem senaste starter ljusnar bilden. Han är ju grymt bra. Att få stryk av hästar som Isor Håleryd, Sahara One och Calypso Am är inget vi kan åtala honom för. Nej fasen, jag spikar.     

  V75-6: Maktethemark är hästen som borrar ner sig sista 400 och vinner oavsett. Utom näst senast men då, i långa E3-­finalen, mötte han en alien i form av Policy of Truth. Bra chans nu, utomjordingen är inte med.

Vill ändå stormvarna för Donatello Sisu som kan leda runt och Marciano som bara brakade ­förbi senast. Ta tre.

  V75-7: Säger faktiskt pass, vägrar, får man det? Med en pistol uppkörd i munnen blir det Duffman. Men ta många.
Helgens tips

1. 1 Amour Memory (Örebro, V75-4)

Superfin i två raka. Värd en vild chansning.

2. 3 Unique Juni (Örebro, V75-2)

Rapp spurt i kvalet. Kihlström vinner väl igen?

3. 5 Radieux (Örebro, V75-3)

Slugger som tål en repa. Tuggar ner kycklingarna?
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–3–4–7–11–6–2 (res 10–12)

V75-2: 3–9–2 (res 4–1)

V75-3: 5–7–4 (res 1–6)

V75-4: 1 Amour Memory (res 6–2)

V75-5: 2 Countdown Fougett (res 4–3)

V75-6: 3–4–2 (res 5–9)

V75-7: 1–2–7–4–3–10–12 (res 6–11)

1 323 rader/661,50 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Spel