”Fruktansvärda djur – båda är stenklara”

TRAV

Krångla inte till det – spika två fruktansvärda djur.

Some Summit och Nadal ­Broline är totalt stenklara.

Sedan är det mumma i strecklistan på bortglömda godbitar

i övriga lopp.

Foto: Michael Carlsson.

Fyra V75-dagar på en vecka nu.

Vi har en härlig travhelg på ­Axevalla framför oss och lördagens omgång kryddas av en jackpot.

Publiken får framför allt njuta av två stjärnor som bara vinner. Some Summit såg  vi alla senast

i comebacken och man behöver inte tillägga mycket mer efter det intrycket. Till och med Veijo ­Heiskanen som har så vältränat var överraskad. Han bjöd också på riktigt bra information när jag p­ratade med honom i veckan.

– Some Summit har tagit senaste loppet bättre än något annat lopp tidigare för mig. Det är en speciell häst men jag måste säga att hon känns bättre än någonsin. Hon ­hade gott om krafter kvar senast och jag är så imponerad av henne. Man ska veta att hon bara hade t­ränat i låga farter, 1.22,  inför comebacken, sa Veijo.

Okej. Om Some Summit känns bättre än någonsin efter den ­fenomenala uppvisningen ­senast får de heta vad de vill och köra hur de vill för det här bara vinner hon. Fram och ­baklänges.

Ohlsson smått tagen

En annan segermaskin är Nadal Broline. Även han gav ett kusligt intryck när han lämnade Takethem senast i en snabb avslutning. Ulf Ohlsson lät smått tagen och ­tyckte att han inte hade kört någon häst med bättre motor än Nadal Bro­line.

Precis som Veijo Heiskanen är Reijo Liljendahl känd för att ha ­sina djur extremt välförberedda. Slog en signal till Reijo för att ­kolla hur Nadal Broline tagit loppet.

– Han känns fräsch och fin. Det är hållbarheten som har stoppat honom tidigare. Kapaciteten har han. Vinner man på 1.11- och 1.12-­tider åkandes, då är man rätt så bra. Senast vann han med ­krafter kvar och tussarna kvar

i öronen, sa Reijo.

Det kan bli lite körning inledningsvis med flera startsnabba hästar. När den värsta rusningen har lagt sig kliver Nadal ­Broline fram och krossar dem sönder och samman. Det spelar ingen roll att det är bakspår och snabb sommarbana, storfavorit och bla, bla, bla. De andra är ­ändå schack matt till slut. Nadal Broline käkar upp dem.

Glöm inte Spring Erom

I V75-2 är det framför allt två hästar som jag vill lyfta fram. ­Minnestads Dubai var jättebra vid segern senast och är obesegrad felfri hos Mattias Djuse. Even­tuellt kan det bli rycktussar för första gången nu.

Även Island Life är ett tidigt bud och han var riktigt bra i sin comeback. Enligt Peter Norman ­joggade hästen 1.11,5 sista varvet till en lätt seger och kan knappast vara sämre med loppet i kroppen.

I gulddivisionen, V75-3, så ­kanske favoriten Call Me Keeper bara vinner. Men det låter både bra och lite frågetecken från ­Daniel Redéns sida som inte ­tycker att det är riktigt samma häst ännu som det var i Frankrike i vintras.

Solvato står bättre till och avslutade bra senast. Det kanske är dags för honom nu. Och glöm absolut inte Spring Erom med Björn Goop. Han är given på kupongen.

I V75-4 så tror Veijo Heiskanen att Please Mr Please har toppchans att vinna felfri. Hästen har gjort det jättebra varje gång sedan han kom till Veijo. Det är dock ­galopprisk från femtespåret. ­Varning här

för Scarlet Ribb som har gått bra

i tuffa V75-lopp en längre tid utan att få till det. Gick med bra fart över mål senast och hade krafter kvar. Vinner när som helst.

I lärlingsloppet, V75-5, har Tooltime varit ruskigt bra i Norge i de två senaste starterna. Kan bli svårslagen. Rysarbud i loppet är Seducedbyaface och Banthechocolate. Glöm heller inte Hope Bo som aldrig kom in i matchen senast.

I V75-7 har jag framför allt två som jag tar omtag på; Officer C.D. och Othello Face. Båda ser ­riktigt formstarka ut, pass upp!

Micke Carlssons V75-system:

V75-1: 14 Some Summit (5–3)

V75-2: 5–6–11–3 (10–4)

V75-3: 9–2–8 (5–7)

V75-4: 5–4–1–11–8–7 (6–9)

V75-5: 4–3–11–6–7–5–1–2 (12–10)

V75-6: 11 Nadal Broline (4–6)

V75-7: 3–12–10–4–5–8–2–1 (11–7)

4 608 rader/2 304 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75