Gjorde segergest – förlorade loppet

Publicerad 2016-09-19

Missen i det italienska storloppet

Johan Untersteiner vann storlopp i Italien åt pappa Peter Untersteiner under söndagen.

Snackisen efteråt var dock tvåan i mål – Christophe Martens.

Anledningen: han bjöd på en hejdundrande segergest över mål – i tron om att han vunnit.

– Han var halvvägs inne i vinnarcirkeln när resultatet kom, säger Johan Untersteiner till Trav365.

Johan Untersteiner reste till Italien och Bologna under söndagen för att köra pappa Peter Untersteiners Poet Broline i det italienska storloppet Gran Premio Continentale.

Det slutade med seger och drygt 800 000 kronor in på kontot.

Snackisen efteråt: tvåan i mål, Christophe Martens och Tony Gio.

Anledningen: över mållinjen bjöd Christopge Martens på en segergest, i tron om att han vunnit loppet.

”Riktigt roligt”

Johan Untersteiner, 32, har kört storlopp i Italien tidigare, bland annat Nationernas Pris och Kommunloppet. Söndagens seger var dock Johan Untersteiners första seger i ett storlopp i Italien.

– Det var riktigt roligt, det är ju ett stort och anrikt lopp, så det var verkligen roligt att vinna det loppet, säger Johan Untersteiner till Trav365.

Är det annorlunda att köra i Italien, kontra Sverige?

– Jag har ju kört travlopp i hela världen och det går ju ut på samma sak, men men tänjer lite mer på gränserna i Italien än vad man gör i Sverige. Det är lite halvspår och så vidare i Italien, och man kör inte på varandra, men man tacklas gärna lite grann.

Vad säger du om snackisen efter loppet, Christophe Martens segergest?

– Jag ledde ju loppet och han låg utvändigt om mig sista 1400 meterna och vi stred hela vägen in på linjen, och jag fick känslan av att han tog oss i sista steget, och det fick ju han också eftersom han gjorde segergest. Han sa att han trodde att han vann, och jag svarade att det trodde jag också. Även om jag inte var säker på att jag hade förlorat, så var det den direkta känslan.

”Halvvägs inne i vinnarcirkeln”

Johan Untersteiner lämnade banan med Poet Broline, men när resultatet ropades ut i högtalarna fick han vända tillbaka.

– När jag åkte av banan så sa de som stod vid bankanten, bland annat Holger Ehlert, att det var riktigt hårt på tv:n och att de inte var säkra på att jag hade förlorat. De väntade väldigt länge med resultatet, men när det kom så fick Christophe Martens åka av och jag åka in igen, Martens var ju halvvägs inne i vinnarcirkeln med tränare och skötare och hela köret.

Vad sa Martens?

– Jag träffade han efteråt och han sa att faan jag tyckte jag tog dig, men du har ju de där jävla jänkarvagnarna, de är ju lite längre så det gör att det blir svårare att se, skrattar Johan.

Påverkade Martens segergest dig, gjorde det att du trodde mer på att du förlorat i och med att han verkade så säker?

– Vi fick ju lite samma känsla bägge två, men hans segergest var ju en hejdundrande segergest, men jag tänkte inte så mycket på det.

Vad tyckte du om Poet Brolines insats?

– Den var bra, banan var jättefin och det var 25 grader varmt och solsken, men tio minuter innan vårt lopp skulle gå så öppnade sig himmelen och banan gick från snabb till tung. Det blev ändrade förutsättningar och det blev inga snabba tider, men banan var krävande och Poet Broline gjorde det jättebra, säger Johan Untersteiner.
Här kan du se loppet