Veijo: ”Det är min bästa segerchans

Publicerad 2016-09-29

Veijo Heiskanen

Veijo Heiskanen är het inför V75-jackpoten på Färjestad.

Han tränar och kör flera hårt betrodda hästar i Unionstravet.

– Sundsvik Mayday är bästa chansen. Men jag har två till som kan vinna, säger Veijo.

Det väntar 57 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt på lördag. Förutom jackpoten så inleds VM i V75 och det är Unionstravet med många norska hästar med i V75-loppen.

Veijo Heiskanen har haft ett kanonår och stallets hästar har sprungit in sju miljoner kronor så här långt. Så sent som i lördags vann Fridericus ett större lopp i Berlin och tjänade 260 000 kronor. Antalet hästar i stall Heiskanen bara ökar och för dagen har han 54 hästar i träning. Fyra av dem startar i V75 där Sundsvik Mayday är favorit och Roses Glory är andrahandare. Eder Bob nämns i outsiderskaran i förhandstipsen och Naglo del Nord är minst betrodd i Gulddivisionen. Så här säger Veijo om sina V75-chanser.

– Sundsvik Mayday (V75-1) är jättebra i ordning och känns kanonfin i jobben. Hon gjorde en stark insats även senast och har varit bland de tre i nästan varje start för mig. Hästen är snabb ut och läget är perfekt. Jag kommer att prova för ledningen och det är min bästa chans på V75. Barfota runt om igen och inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

– Naglo del Nord (V75-3) gjorde ett bra lopp senast när han vann och avgjorde enkelt. Det är en mycket jämn och fin och nyttig häst men nu är det klart tuffare emot. Jag tror inte att han räcker mot de bästa och är nöjd om han kan tjäna hyggliga pengar. Barfota runt om igen.

”Grymt fin – minst lika bra nu”

– Roses Glory (V75-6) var grymt fin vid segern från dödens senast och känns minst lika bra efteråt. Hon har utvecklats mycket och nu kan vi även träna henne regelbundet mellan starterna vilket är positivt. Det kunde vi inte tidigare och ändå var hon så bra då. Nu möter hon hingstar och har ett dåligt läge men jag känner mig inte slagen på förhand. Hästen känns så pass bra och är i så fin form nu att hon kan räcka igen trots tuffare motstånd. Barfota runt om igen.

– Eder Bob (V75-7) var kanske lite seg senast men kommer att vara bättre med det loppet i kroppen. Han hade inte startat på en månad innan och hästen har annars börjat mycket bra hos mig. Det har känts i jobben i veckan att han har gått framåt i alla fall. Han är snabb ut och har väl vunnit sina flesta lopp i ledningen. Plan A är att köra för spets och jag tänker inte släppa ifall jag kommer dit. Annars är han vass med rygglopp också. Hästen har bra läge och borde vara bland de tre. Han är inte borta från att vinna heller. Jag tycker att han och Roses Glory är jämnbördiga som mina näst bästa chanser. Inga ändringar och barfota runt om igen, säger Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson, Kanal 75