Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla.

Spelstopp: 19.20

TV12: 19.00

ATG24: 18.00

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Svårlöst stolopp inleder.

Tipsettan

Thorn Bird har fyra raka segrar och det inger respekt. Intrycket senast sa också att det fanns en hel del krafter i behåll och norsken behövde aldrig ryckas av kusken. Nu sitter Erik Adielsson upp och det är knappast en nackdel.

Motbuden

Gaia Sund har gjort idel fina prestationer på slutet och får hon en fin resa kan hon avsluta väldigt fort. Catwalk In fick en väl­förtjänt seger senast efter flera ”nollor”som döljer hyggliga insatser. Evasion Boko höll starkt från dödens senast och har nu två lopp i kroppen.

Skrällbudet

Om Sing a Song sänds iväg mot spets och når dit har hon faktiskt aldrig förlorat från den positionen.

Spetsbuden

Hmmm. Allra snabbast är Sing a Song, men kommer Torbjörn Jansson att ladda? Annars är det möjligt att spetsstriden står mellan Evasion Boko, Catwalk In eller Thorn Bird?

! Statistik­vinnaren

Jeepster.

✓ V86-2

Loppet

Orutinerade treåringar och många av dem är under stor utveckling. Här kan det skrälla.

Tipsettan

Djorkaeff Sisu har gjort två starter och fått gå i dödens bägge gångerna. Senast lyckades han vinna loppet ändå och den välstammade treårs­hingsten verkar ha en härlig inställning. Han öppnade bra från spår åtta bakom bilen senast utan att kusken Jorma Kontio körde något från start. Kommer han till ledningen är så klart mycket vunnet.

Motbuden

Track Angel såg ut att vara helt okörd senast vid sin överlägsna seger och ger ett läckert intryck. Grant Boko vann sin debut enkelt och den insatsen lovade betydligt mer.

Skrällbudet

Tommy Vint skrällvann enkelt i sin debut.

Spetsbuden

Orutinerade hästar och det är svårt att sia om startsnabbhet. Track Angel eller Djorkaeff Boko?

! Statistik­vinnaren

Hochthereitis Sox har bäst rekord.

✓ V86-3

Loppet

Litet men naggande gott fält.

Tipsettan

Explosive de Vie gjorde senast ett mycket fint lopp efter en kortare paus då han efter en tuff öppning knappt höll undan till seger. Den gången slog han flera av de konkurrenter som han nu möter igen. Är han dessutom förbättrad med lopp i kroppen och kommer till ledningen så har han en fin chans. Om det inte blir ledningen finns det andra bra segerbud i loppet.

Motbuden

Flex Lane gjorde det bra i årgångsloppen i fjol och gör nu årsdebut. Lars I Nilssons hästar brukar vara väl förberedda när de kommer ut och Flex Lane gör säkert ett bra lopp direkt. Han kan öppna bra och borde få chansen i ett litet fält. Exodus Hanover var överraskande bra senast och gick en topptid över aktuell distans. Han vinner inte så ofta, men nu kanske det är dags?

Skrällbudet

Al Dente utvecklades inte till den suveräna tävlingshäst han en gång såg ut att bli. Startsnabb är han dock och han har på svensk mark fortfarande ett fint facit från ledningen då han vunnit elva av 14 lopp.

Spetsbuden

Al Dente är snabb nog att behålla spets men vill han köra i den positionen? Formen är ett frågetecken och loppet är över medeldistans så kanske söker Ulf Ohlsson ett rygglopp. I så fall är det nog Explo­sive de Vie som är framme tidigt för att överta, han är nämligen också väldigt startsnabb. 

! Statistik­vinnaren

Al Dente.

✓ V86-4

Loppet

Ganska lågklassigt lopp med 15 hästar = här kan det skrälla, så måla på vad plånboken tillåter.

Tipsettan

Avatar Accelerator har fått flera tuffa lopp på slutet och varit ursäktad för att de skarpaste framgångarna uteblivit. Med bättre resa nu dyker han upp i striden.

Motbudet

Ekavir har vunnit hälften av sina starter och räknas självklart i detta gäng.

Skrällbudet

Digital Winner.

Spetsbudet

Marteau de Thor från sitt springspår?

! Statistik­vinnaren

Ekavir.

✓ V86-5

Loppet

Mums! Ett av de bästa fyraåringsloppen hittills i år.

Tipsettan

Uncle Lasse är kronan på verket i Stefan Melanders fina fyraårings­trojka och vi blir inte förvånade om han nästa år till och med kan utmana Nuncio om vem som ska få bära kungaspiran i stallet i Enköping. Detta lopp blev en riktig godbit med flera av kullens bästa på startlinjen. Särskilt spännande ur spelsynvinkel tror vi dock inte att det blir. Divisionist tar ledningen, släpper till Uncle Lasse som sen vinner.  Vi spikar och ser fram emot att få njuta av fina individer och starka prestationer.

Motbuden

Pacific Broline var mycket fin i årsdebuten och går allt att döma ytterligare en fin säsong till mötes. Att slå Uncle Lasse denna gång blir dock svårt när han tvingas att göra det den hårda vägen. Divisionist har en bra platschans om han hittar till ledningen och sedan släpper till stallkamraten.

Skrällbuden

Tang Negro och Conny Sisu har båda två strålande form, men kommer tyvärr att krävas mer än så för att röra favoriten.

Spetsbudet

Uncle Lasse är startsnabb och kan glida till ledningen av egen maskin. Annars släpps han välvilligt dit.

! Statistik­vinnaren

Heavy Sound.

✓ V86-6

Loppet

Bästa hästen har svårt läge. Tänkbar spik ändå, men det finns flera formstarka motbud för den som har råd och bättre spikförslag

Tipsettan

Swish Lane har inlett karriären på bästa sätt och är fortfarande obesegrad felfri. Senast startade hon också inom V86 och hade samma utgångsläge och trots att motståndet var bättre än nu vann hon. I en omgång där det är svårt att hitta bra spikar så väljer vi att gå på Swish Lane, men jagar man miljonerna är detta egentligen typen av favorit som måste fällas och då har vi flera fina motbud.

Motbuden

Order by Heaven har vunnit enkelt på slutet och ser ut att få fin resa igen. Altea är en tuffing och har åter­igen Daniel Olsson i sulkyn. 

Skrällbudet

Mad Diva var förbättrad i debuten för Lindblom.

Spetsbudet

Mistelle och Mad Diva gör upp.

! Statistik­vinnaren

Swish Lane.

✓ V86-7

Loppet

Bra kortlopp där vi har en rolig vinnare.

Tipsettan

Att Special Promise hamnar överst i rankingen bygger helt på att vår teori om hur loppet blir kört faller in. Special Promise har förvisso loppets sämsta utgångsläge men är startsnabb och kan nog få överta ledningen. Då har han vänt sitt dåliga utgångsläge till en vinstlott och kommit före de värsta konkurrenterna, som inte är så startsnabba, vilket är guld värt över kort distans. Special Promise har startat väldigt tätt på slutet, men i det senaste loppet satt han fast med hur mycket krafter kvar som helst och då såg han inte det minsta sliten ut. Tvärtom borde det loppet ha en moralhöjande inverkan på den finske hingsten. Ett kul drag i ett fint och öppet lopp.

Motbuden

King City har höjt sig i år och på slutet har han gjort flera mycket fina lopp på imponerande tider. Han kommer dra mycket spel från sitt fina läge och med Örjan i sulkyn. Självklart kan han vinna, men han är inte så värst snabb ut och hamnar en bit bak i fältet. Al’s Winnermede är en häst som ännu inte nått sitt tak. Innerspåret kan dock visa sig vara en fälla.

Skrällbudet

Venkatesh är hyperkapabel men också knepig.

Spetsbuden

Order by Keeper och Dragon Tooma är bägge snabba ut men släpper nog gärna. Testar Special Promise?

! Statistik­vinnaren

Ruby Trap.

✓ V86-8

Loppet

Ganska klurigt långlopp avslutar och spara gärna så många streck som möjligt till denna avdelning.

Tipsettan

Amity har vi följt en tid och imponerats av. Visst är det en skräll­betonad tipsetta, men om Torbjörn Jansson ger hästen att passande lopp så dyker hon säkert upp i striden. Men det är debut över lång distans och det handlar om ett fyra­årigt sto som möter äldre hästar så hon är bara en av flera.

Motbudet

In Vain Sund kan bättre än senast och får en fin resa.

Skrällbuden

Det finns många skrällbud. Till exempel 5, 8 och 9.

Spetsbuden

Spetsstriden är inte självklar. Faktiskt är ingen med framspår direkt omtalad för sin startsnabbhet och att rangordna dem inbördes är svårt. Kanske Ritmo di Poggio kan ta sig förbi In Vain Sund. Gissningen är att någon av dessa två tar ledningen, men prog­nosen är som sagt osäker.

! Statistik­vinnaren

Asterix Hornline.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav