”Två givna spikar – i finaler av klass”

Carlsson: Daniel Redéns stjärnduo bara vinner på Eskilstuna

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Conrads Rödluva är en av två spikar från Stall Zet.
TRAV

Eskilstuna bjuder på högklassiga finaler i Breeders’ Crown i eftermiddag.

Det lutar åt stora framgångar för Daniel Redén som har två toppchanser med sina stjärnor Conrads Rödluva och Perfect Spirit.

Givna spikar för mig.

Dagss för dagen efter multijackpotten på V75 när Eskilstuna fortsätter helgens dubbeltrav. Om spelet var i fokus i går är det i dag framför allt högklassig travsport som står på programmet, även om vi ska bena ut en V75:a också. Det handlar om de bästa unghästarna som möts i finalerna
i Breeders’ Crown för tre- och fyraåringar.

Daniel Redén har firat oerhörda framgångar i år och leder den allsvenska tränarligan med 39 miljoner kronor inkört till sitt stall. Han kan dryga ut de siffrorna ytterligare i dag och punktera championatet om tränarligan.

Redéns båda stjärnor Conrads Rödluva och Perfect Spirit har toppchans att vinna sina respektive finaler och jag spikar utan att tveka. Conrads Rödluva var helt suverän när hon vann Svenskt Travoaks och Perfect Spirit har vunnit såväl Kungapokalen som Sprintermästaren.

Högt aktad av stjärntränaren

Jag träffade Daniel Redén häromdagen och han berättade då att Conrads Rödluva är en av hans bästa hästar i det stjärnspäckade stallet. Det skvallrar om hur höga tankar han har om Rödluvan som vann sitt uttagningslopp lekande lätt och jagar nu sin fjärde raka seger.

Perfect Spirit har imponerat oerhört och det är också Örjan Kihlströms val i loppet, då han även hade möjlighet att köra derbyvinnaren Who’s Who. Det säger inte lite...

Med två säkra spikar och ett par lås har vi råd att gardera upp ett par öppna lopp rejält i omgången och hoppas att det kommer en och
annan smällkaramell.

I V75-1, Stoeliten, är det en trio damer som höjer sig över mängden. När Shadow Gar och In Toto Sund möttes på Solvalla för en dryg månad sedan vann den förstnämnda från spets. Båda var lika bra då In Toto Sund fick göra jobbet utvändigt och blev tvåa. Båda hästarna har visat fortsatt toppform i starterna efter och är förstås heta segerkandidater här.

Men när två slåss vinner en tredje, lyder som bekant devisen. Därför streckas även vinnarhästen Southwind Feji som gjorde comeback efter ett längre uppehåll senast och vann då direkt. Lär gå framåt med loppet i kroppen och Southwind Feji har tagit 19 segrar på 24 starter i karriären.

Här är det läge för skräll

V75-3 är ett vidöppet stolopp och här tar vi fram målarpenseln och helgarderar. Här hoppas vi på skräll.

Inti Boko vann Svenskt Travkriterium i suverän stil för Johnny Takter. Han åkte dit knappt i en speeduppgörelse i semifinalen då Jaguar Dream kom loss från rygg på ledaren och slog av Inti Boko på mållinjen. Nämnas ska att han även blev tvåa i uttagningsloppet till Kriteriet från spets.

Nu kan det eventuellt bli samma balans, barfota bak, som i Kriteriet och dessutom blir det rycktussar för första gången. Hästen har tidigare gått med en fast huva över öronen i alla lopp. Detta kan göra susen med extra växlar och Inti Boko är givetvis segeraktuell, startsnabb som han är dessutom.

Global Welcome har annars visat en ruggig formtopp på slutet och har varit mycket bra tidigare i år också. Han lär få överta ledningen från stallkamraten Global Withdrawl efter en bit och då blir han inte lätt att tas med. Jag streckar även Betting Gangster som har visat att han är en kulltopp i och med segern i E3 och en femteplats i Kriteriet, där han inte fick chansen till slut. Jag betalar även för Jaguar Dream i toppform från ett perfekt läge och han är också snabb från start.

Holländaren måste med

Dream Night Palema är favorit i V75-5 och han har en fin uppgift för att kunna leda runt om, startsnabb som han är. Han var duktig som tvåa i försöket till Europaderbyt näst senast och satt sedan fast i finalen på Vincennes lilla bana i Paris. Han hade krafter kvar i mål då och det norska huvudlaget oryckt. Det ska mycket till om Dream Night Palema ska bomma ledningen från innerspåret och då är han hästen att slå.

Men jag måste bara dubbla med Humble Hill som jag har följt i två starter sedan han gjorde debut för sin nye tränare Frode Hamre. De köpte hästen från Holland och först fick han chansen för sent i debuten som tvåa och hade krafter kvar, och senast krossade han konkurrenterna från dödens på Solvalla och imponerade.

Första gången i jänkarvagn

Jag pratade med Frode Hamre i veckan. Han berättade att det är en stor och tung häst som bara går framåt med de här två loppen som han har fått i kroppen efter flytten till Norge. Hamre har höga tankar om Humble Hill som han säger har ett vägvinnande steg och lägger mycket mark
under sig. Hästen har tidigare tävlat med stora framgångar i Holland och sprungit bra tider på den långsamma Wolwegabanan.

Det som är intressant nu är att Humble Hill ska tävla i en jänkarvagn för första gången i karriären. Det kan som bekant ge en mycket bra effekt och hästen är ett givet streck mot favoriten Dream Night Palema och det känns som ett säkert lås.

Flera riktiga toppston drabbar samman i V75-6. Mellby Free spöade Dibaba i den senaste starten där de gick en riktig match. Sedan har vi stjärnor som Vamp Kronos från innerspåret och kryddat med fjolårets Oaks-vinnare Candy La Marc som nu jagar fjärde raka segern. Ett riktigt getingbo.

Skrällvarningen i loppet är Hevin Boko som avslutade starkt till andraplatsen senast bakom Candy La Marc och som nu ska tävla optimalt barfota fram. Se upp.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 7–2–3 (9–5)

V75-2: 2 Conrads Rödluva (3–6)

V75-3: Alla 15 hästarna (9–14)

V75-4: 4–3–5–2 (8–1)

V75-5: 1–3 (4–5)

V75-6: 3–2–4–1–9–5–10 (11–12)

V75-7: 3 Perfect Spirit (1–2)

2 520 rader/1 260 kronor

V75 från Eskilstuna sänds i TV12 klockan 14.00

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Eskilstuna