Travkusken drabbad av en hjärtinfarkt

Micael Melander, 47: ”Klart man får sig en tankeställare”

Foto: LARS JAKOBSSON, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Micael Melander.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Travkusken Micael Melander, 47, fodrade hästarna på gården.

Då mådde han så illa att han kräktes. På sjukhuset konstaterades att han drabbats av en hjärtinfarkt.

– Det är klart att man får en tankeställare, säger han till Trav365 från sjuksängen i Sundsvall.

Under flera år har 47-årige Micael Melander kört in miljonbelopp som travkusk. I somras tog han seger 1 000 som men valde i november att lämna in sin licens.

Nu berättar han i ett öppenhjärtigt inlägg på sin Facebook-sida om hjärtinfarkten som han drabbades av i lördags morse.

”Fick en konstig känsla”

”På fredag förmiddag fick jag en konstig känsla i kroppen. Oroskänsla. På kvällen återkom den fast tydligare. Ut och gjorde lättare jobb på gården, då kändes det bättre”.

”I säng vid 01. Vaknade kl 03 över den där jobbiga känslan kunde inte somna om. 2 st Alvedon kl 06, sov till 07,45. Mådde inte bra...De gick ont på kroppen! Illamående och kräktes. Fodrade hästarna, ringer 1177. Förklarar min känsla. Order att åka till akuten... NU..!”, skriver han.

”Jag kunde inte somna”

När Trav365 når Micael Melander är han på sjukhuset i Sundsvall. Där kunde läkarna konstatera en hjärtinfarkt i lördags.

– Jag misstänkte ju inget hjärtbesvär utan det var en oro i kroppen och ett tryck mot bröstet på fredagen, säger han och fortsätter:

– Jag kunde inte somna natten mellan fredag och lördag och googlade på vad det kunde handla om. När jag sedan fodrade hästarna på lördagsmorgonen mådde jag så illa att jag kräktes.

Efter prover på sjukhuset i Sollefteå transporterades Micael till Sundsvall.

– I Sundsvall gjorde de kranskärlsröntgen. I söndags var jag inte så pigg och hade ingen matlust, men den har kommit tillbaka mer och mer. Jag mår absolut mycket bättre nu.

”Ska komma tillbaka”

Vad säger läkarna?

– De vidtar de åtgärder som ska göras för att skydda hjärtat med bland annat blodförtunnade och flera sorters mediciner. Trots en så stor smäll så garanterar nästan läkarna att jag ska kunna komma tillbaka till där jag var innan.

Mitt i elände, hur är känslan att få ett sådant besked av läkarna?

– Det är jätteskönt så klart. Det man har hört om människor med hjärtbekymmer är att de knappt orkar gå uppför en trapp.

Som travkusk misstänker jag att du är rätt så vältränad. Kunde detta förebyggas på något sätt?

– Nej, det är ingenting som kunde förebyggas. Jag har alltid tränat och i det här fallet var det mer så att läkarna fick säga åt mig att bromsa i stället. Det har varit full fart i flera år. Men, det är klart att man får en tankeställare på vad som kunde ha hänt.

Micael räknar med att få komma hem på torsdag eller fredag.

– Det rekommenderas en månads sjukskrivning. Travet ligger på is för min del just nu, men det finns ingenting som är sagt att jag inte ska ta upp det igen.

Travronden var först med att rapportera om nyheten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Hästar