Succéduon kan chocka spelarna: ”Är hemskt fin”

Foto: Louise Medelberg gör segergest när Visual Contact vinner på Sundbyholmstravet.
TRAV

Louise Medelberg och Visual Contact gör succé tillsammans på tävlingsbanan.

Tre starter tillsammans har slutat med två segrar.

I kväll är de ute efter en skrällseger på Solvalla.

– Han har varit hemskt fin på slutet, säger Louise inför loppet.

Visual Contact och amatören Louise Medelberg kan bli farliga vid onsdagens V86-tävlingar på Solvalla.

Louise har fått köra amatören Hans E Anderssons häst i de tre senaste starterna och det har slutat med en fjärdeplats och två raka segrar.

I kväll väntar tuffare utmaningar då de jagar tredje raka segern i V86-3.

– Han har varit hemskt fin på slutet, när det har stämt med travet har han varit väldigt bra. Men sedan är det svårt att jämföra motstånd, Solvalla och de loppen han har vunnit. Vid segrarna har det funnits mycket kraft kvar. Jag hoppas att han kan göra en bra insats idag, då är han inte helt borta, säger Louise.

Varför går det så bra just nu?

– Vi har mixtrat lite med balansen och senast gick han barfota runtom. Han slog ihop tidigare och var allmänt osäker. Eftersom jag bara har kört honom tre senaste gångerna så jag vet inte exakt vad som har hänt innan. Men han har haft det lite svårt. Tränaren har jobbat mycket med honom för att få honom lite tuffare.

Hur kommer det sig att du får köra?

– Jag hjälper till och träna när han är inne på Solvalla. Tränaren tycker att det är bra att det finns någon som kan köra varje gång han startar. Då slipper de byta kusk. Sedan har det gått ganska bra, säger hon.

”Allt verkade bara bra”

Tränaren Hans E Andersson är nöjd med hästen efter den senaste starten.

– Han var ute och körde i veckan och allt verkade bara bra inför idag. Han planerar att köra barfota runtom även idag och så kanske vi får anledning att rycka huvan, det har vi inte gjort de senaste gångerna.

Som spelare, ska man ta med din häst?

– Jag tycker han ska med på kupongen. Han har gjort det på så bra sätt, men som sagt är det ett annat motstånd nu, säger hon.