Hemmahästen ordnade publikjubel

TRAV

”Det här ska vi fira ikväll”

Kusktalangen Kim Eriksson gjorde succé på hemmabanan och tog en ny V75-seger. Hemligheten bakom succén: jänkarvagn. – Det är grymt vad en vagn kan göra mycket, säger segerkusken.

Estrella Dorada imponerade stort när hon dundrade runt på 1.12,2 över medeldistans. Tiden är nytt banrekord för Mantorps travbana. Kim Eriksson börjar allt mer bli en kusk att räkna med på V75 och i dag gjorde han allt rätt bakom Estrella Dorada, som i dag tävlade i den omtalade jänkarvagnen som sägs ge hästarna extra skjuts i loppen.

– Det här ska vi fira ikväll, det här var ju grymt alltså. Det är grymt vad en vagn kan göra mycket. Det kändes odramatiskt men det är klart jag var lite orolig över öppningen men hon kändes ruskigt fin idag. berättar Kim Eriksson.

Estrella Dorada tränas av det tidigare Mantorpsproffset Göran B Andersson. Göran B lämnade in proffslicensen efter att oskyldigt ha anklagats för att spela på sin egen häst, då han bara ville hjälpa en vän lämna in ett spel. Nu fick han en skön revansch då hans häst slog banrekord och tjänade 100 000 kronor.

Trav365