Sportbladets tips till V75

TRAV

Så tippar experten till lördagens V75 på Boden

Här är Sportbladets tips till söndagen tävlingar på Boden.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Rocky Winner är garderingsbar baserat enbart på spåret.

Tipsettan

Rocky Winner ­kunde inte hota ledande ­Digital Darling senast men var ändå mycket bra när han kom hem på 10,5 över sprinterdistans. Det är lättare emot nu och normalt sett vinner han, men åttondespår bakom bilen har fällt bra hästar förr, så vi garderar.

Motbuden

Uranus de Tyrole fick chansen för sent senast. Han såg fin ut och gav ett bra formintryck. Vi bedömer det som att han har bra chans att hålla ledningen, sedan får vi se om kusken väljer att köra där.

Skrällbuden

Det är dåliga lägen de har, Flicka Rigas och Order by Koffe. Men de är båda bra hästar för klassen.

Spetsbudet

Uranus de Tyrole är svår att ta en längd på även för startsnabba hästar som Celeber Sind och Inhibited.

! Statistik­vinnaren

Rocky Winner.

V75-2

Loppet

Ingen hög klass, men vettig klass och ett roligt spellopp.

Tipsettan

Whosyourdaddy har tävlat mot kvalificerat motstånd hela våren och har, de gånger han fått till det, visat kunnande att kunna klättra genom klasserna om han skulle få till det på en mer ­kontinuerlig ­basis. Det som ­framför allt talar för honom den här gången är att han är kraftigt kuskförstärkt, plus, förstås, att det är lättare motstånd än han är van vid.

Motbuden

Det känns väldigt jämnt mellan nummer två ner till nummer sex i ranken. Sedan är Flora Tooma ett bud på läget. När det gäller de som får ses med klart ­begränsad chans hittar vi bara tre stycken.

Skrällbudet

Twin’s Ducati felade senast men har bra form.

Spetsbudet

Whosyourdaddy kan få överta – från Flora Tooma?

! Statistik­vinnaren

Pompano.

V75-3

Loppet

Norrbottens Stora Pris blev ett topplopp – fattas bara annat med en mille i förstapris.

Tipsettan

Det var inte lätt att bestämma vem som förtjänar tipsettan här. Det finns ju några som i högsta grad förtjänar den. Samtidigt känns dessa som små frågetecken. Sebastian K., som till slut fick tips­ettan, klappade ju ihop i Elitloppets final och blev så pass sliten att han fått åtgärdas. Det borde betyda att han är fräsch och fin den här gången. Men är han fort­farande psykiskt tagen? Det återstår att se.

Motbuden

Sanity gick en vass slutrunda i lördags. Om han ­klarar de täta starterna borde han vara ännu ­vassare den här gången. För hans del är ju dock det faktum att han åter lyckades dra nitlotten i spårlottningen ett stort frågetecken, förlåt: minus. Elitloppsvinnaren Nahar, varför får inte han tipset? Ja, det baseras helt och hållet på att man från stallet berättade att Nahar blev tagen av de hårda loppen. Precis som i ­Sebastian K:s fall är det frågan om han hunnit återhämta sig. Tre veckor kan räcka. Caballion var strålande i års­debuten. För hans del är ändå frågan alltid om han ska lyckas hålla ihop aktionen hela vägen.

Skrällbudet

Om de bästa sviker har alla chansen. Marlon O.M.?

Spetsbudet

Sebastian K. om han laddas. Annars Iceland?

! Statistik­vinnaren

Scouby Djob.

V75-4

Loppet

Tre hästar höjer sig, om inte för annat så i kraft av spåren.

Tipsettan

Vendome är en lovande dam. Om hon håller ledningen måste hon nog ha en sämre dag om hon ska förlora. Det kan ju inträffa, bland annat ska hon ju ­resa 100 mil och det kan ­slita även på mer rutinerade hästar än Vendome.

Motbuden

Ninepoints Ariel har inte haft något flyt med spåren och har därför sällan hamnat bra till. Hon har ändå gjort det bra. Nu har hon äntligen fått ett fint utgångsläge och då kan det också vara dags för full utdelning. Beeboop Laday är kanske loppets mest formstarka häst.

Skrällbudet

Trottningen hade vi nog plockat med från framspår.

Spetsbudet

Finns inga startraketer, kanske kan Vendome hålla ledningen. Beeboop Laday värst emot i den striden?

! Statistik­vinnaren

Vendome.

V75-5

Loppet

Felfri eller inte, det är frågan.

Tipsettan

Vi ger förtroendet till Eldvin, trots att galoppen alltid ligger på lut. Sköter han sig vinner han, det gjorde han senast.

Motbuden

Två till fyra streck till.

Skrällbudet

Tja, Farmbaron.

Spetsbudet

Juni Kongen, Eldvin?

! Statistik­vinnaren

Turbo Syver.

V75-6

Loppet

Två hästar höjer sig,  vi streckar dessa. Men man kan fundera på spik eftersom den ene har ett dåligt spår.

Tipsettan

Nautical har visser­ligen fått fina resor men det är ändå något av sitt livs form han har visat i de två senaste starterna. Senast satt han fast med krafter kvar i stenhårt gäng. Den stora frågan är om han håller formen, för gör han det … ja, då leder han nog detta runt om.

Motbuden

Vi kan inte bortse från Ulm Karsks insats senast då han blåste till imponerande seger på 11,5 som 85-oddsare. Nu blir han mycket mer betrodd, med rätta då motståndet är lättare. Däremot är spåret åter dåligt, fast det gick ju vägen senast.

Skrällbudet

Keen Kemp om hon får smyga med i hårt tempo?

Spetsbudet

Nautical.

! Statistik­vinnaren

Keen Kemp.

V75-7

Loppet

Vi litar på Elitloppsvinnaren. Ja, tränaren alltså.

Tipsettan

Le Mat hade mjölk­syran upp över öronen senast men var ­bara bäst den dagen ­ändå, under inte helt lätta förhållanden. Är han ­lika bra igen, eller bara ens nära, vinner han – då det här motståndet är enklare än senast, ­utan att för den skull vara enkelt.

Motbuden

Brisco Boko gillar att vinna – tolv segrar på 18 ­starter. En sådan häst kan förstås aldrig nonchaleras och vi håller honom för att vara värst emot vår spik. Bakspåret är dock ett klart minus. Valiant Kemp kan bättre än senast. Dead Wood är aktuell om han ­skulle nå ledningen och få bestämma en bit, men då måste kanske Le Mat komma bort.

Skrällbudet

Glöm inte bort fine Handsome Fayline. Kan fronta.

Spetsbudet

Dead Wood eller Handsome Fayline.

! Statistik­vinnaren

Brisco Boko.

Per Nicklasson