Lindberg: Nu mår jag mycket bättre

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
TRAV

Sjukdomen tvingade legenderiske travkusken Lars Lindberg, 69, att sluta köra lopp förra året.

Nu mår han äntligen bättre.

– I mars får jag veta hur cellgifterna har tagit, säger Lars Lindberg till Trav365.

Bergsåkersprofilen och förre Solvallatränaren Lars Lindberg är en av de största profilerna inom svensk travsport någonsin. Lindberg har firat stora framgångar i decennier och fått fram stjärnhästar som Bowspirit och Indus. Han är också känd som en av landets bästa travkuskar och är legendarisk för sin startsnabbhet.

I november tvingades profilen till ett hastigt slut på karriären då han lades in på sjukhus. Lindberg har nu lämnat sjukhuset och berättar om kampen mot den svåra sjukdomen.

– Jag fick en elakartad tumör i bukspottkörteln och när jag fick det beskedet var det inte roligt. Jag for mest illa över att jag inte fick behålla någon mat, men nu har jag fått tillbaka matlusten och det fungerar bra för dagen.

Den 13:e december fick Lindberg lämna sjukhuset och han blir bättre och bättre för varje dag.

– Framtiden är oviss men just för tillfället mår jag väldigt bra. Ett tag orkade jag ingenting och då var det otänkbart att köra mer häst, jag trodde inte att jag skulle kunna det. Men nu kan jag det och jag är med och kör lite ibland, det känns fantastiskt.

”Framtiden är oviss”

Lindberg har två hästar kvar i träning, Bambi's Comet och Freud Broline. Men hur den närmaste tiden ser ut vet han inte.

– Framtiden är oviss, jag vet ingenting nu men i mars ska vi kolla hur cellgifterna tagit.

Hur har stödet från kollegorna varit?

– Det är väldigt många som hör av sig och det är verkligen skönt att ha det stödet. Jag har fått ett enormt stöd av alla som man har haft kontakt med, det är verkligen roligt. Just nu känns det bra, men vi får se vad som händer i framtiden, säger Lars Lindberg till Trav365.