”Prince Tagg är en fantastisk krydda”

TRAV

Från dussinhäst till Elitloppsprofil på ett år.

Prince Taggs utveckling har varit sagolik – och nu tror experten att hästen har segerchans i Elitloppet.

– Han gör inte bort sig, det blir en fantastisk krydda, säger Anders Lindqvist.

Foto: Anders Lindqvist.

Mantorpstränaren Ralf Karlstedt har 17 hästar i träning och en av dessa blev under tisdagen klar för Elitloppet. Femårige Prince Tagg har gått från en dussinhäst till en Elitloppsprofil på ett år. Hästens senaste år har varit helt fantastiskt och i den senaste starten utklassade Karlstedts stjärna meriterat motstånd på Färjestad och vann på supertiden 1.10,7 över 1 640 meter med bilstart.

”Ger lite vibbar av Super Light”

Efter den hästen fick Solvallas travbanechef Tore Fyrand upp ögonen för hästen och under tisdagen blev han inbjuden till Elitloppet och tränare Karlstedt tackade ja direkt. I Elitloppet kommer hästen stöta på stentuffa hästar som han aldrig tidigare mött – men experten Anders Lindqvist är så pass imponerad att han tror hästen har chans att ta hem Elitloppet.

– Prince Tagg är en förnämlig häst och det ger lite vibbar av Jörgen Westholms Super Light eller någon av mina gamla stjärnor som Activity. Inte så tidiga hästar, men som utvecklades till stjärnor under åren

– Prince Taggs insats var makalös och jag inbillar mig att han inte jobbat honom så hårt. Han utvecklas ju mer han får tävla och det ser ut som att det finns ännu mer utveckling, säger Lindqvist.

Är han värd en plats i Elitloppet?

– Det tycker jag definitivt. Det är en runner up men om det är en ny Ego Boy vet vi inte än, men vi hoppas att han blir en ny sådan. Prince Tagg är en fantastisk krydda i Elitloppet. Det är tufft att vinna Elitloppet då han får möta etablerade stjärnor men han gör inte bort sig.

Franske Rapide Lebel blev även han inbjuden och kommer tillhöra favoritgruppen, vem är bäst av han och Prince Tagg?

– Jag tror det blir dött lopp mellan dem, jag kan inte säga vem som är bäst av dem. Prince Tagg har haft en fantastisk utveckling, och verkar bara bli bättre och bättre, säger Anders Lindqvist till Trav365.