Så vann hon 45 milj tack vare toppkusken

Johnny Takter.
TRAV

Han skrällde på V75 och fixade 45 miljoner till kvinnan i Norrland.

Vid lördagens tävlingar kan Johnny Takter slå till på skrällbanan med amatören Helena Burmans hästar.

– Jag tycker att alla mina hästar har goda chanser. Ingen av dem är borta, säger Helena Burman i Sportbladets kuskintervjuer.

Det var vid V75-tävlingarna på Kalmar 2007 som kvinnan från Norrland blev ensam med alla rätt och vann strax över 45 miljoner kronor.

Kvinnan hade valt att chansspika i två av loppen. Den stora skrällen stod Johnny Takter för när han vann med Real Desire till över 57 gånger pengarna.

”Goda chanser”

På lördag avgörs V75-tävlingarna på Kalmar igen och Johnny Takter kan vara mannen som fixar miljoner.

Han sitter bland annat upp bakom amatörtränaren Helena Burmans hästar och hon låter uppåt.

– Jag tycker att alla mina hästar har goda chanser. Ingen av dem är borta, säger Helena Burman i Sportbladets kuskintervjuer.

”Är fin”

Takter kör två av hennes hästar, Jackal Face i V75-3, som vann på V75 i slutet av januari. I den senaste starten blev hästen diskvalificerad efter galopp.

– Det blev för uppullat för hästen senast. Han ville inte bli hindrad. Har varit fin efteråt även om han inte gjort något speciellt emellan. Hästen kändes smidig och fin efter galoppen. Om det löser sig, säger Helena Burman.

I V75-4 sitter han upp bakom Hallelujamoment F, som var trea trots galopp i den senaste starten.

– Hästen är fint i ordning och andraspår i volt ska inte vara något problem. Normalt sett är han travsäker och startsnabb. Sedan får vi se hur långt det räcker den här gången, säger Helena Burman.