Jenny Kallur om sitt travintresse

TRAV

”Hästarna är fantastiska”

Medan systern Sanna laddar för OS i Peking går Jenny Kallur på trav.

I dag delade hon ut pris på Solvalla.

– Hästarna är otroliga idrottare, säger hon.

Sanna Kallur laddar för fullt för att kunna springa häckloppen i OS i Peking. Tvillingsystern Jenny Kallur är kvar hemma i Sverige. På lördagen besökta hon Solvalla för att njuta av travsport i toppklass med V75-finaler och jubileumspokalen. Travbesöken har blivit allt tätare för Jenny Kallur. I år har hon besökt både Romme och Olympiatravet på Åby innan hon i dag delade ut pris.

– Jag förstår mig inte på spelet så mycket, men jag tycker att hästarna är fantastiska. Det är inga slöfockar som bara står och mumsar havre. Det är roligt att se de här idrottarna: hästar och kuskar, säger Jenny Kallur.

I vinnarcirkeln på Solvalla fick Jenny Kallur dela ut hederspriser till Beanie MM och Torbjörn Jansson som vann finalen av silverdivisionen. Beanie MM snabbstartade till ledningen, fick bestämma tempot första varvet. I en blixtsnabb avslutning var de andra hästarna chanslösa.

– Vi fick ledningen Han kändes otroligt fin i dag, och vi fick ledningen utan strid och kunde bestämma. Han vann smått överlägset i dag och var mycket fin. Han ska kunna ta klivet upp i gulddivisionen på sikt”, sa Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln.