Commander flyr Sverige

TRAV

Kan bli montéstjärna i Frankrike – i vinter

Commander Crowe är på väg tillbaka – och mot en ny karriär.

I vinter kan det bli start i Frankrike – i monté.

– Vi ska träna honom i monté och lyckas det bra så kan det bli Frankrike i vinter, säger Petri Puro till Trav365.

Commander Crowe är hela landets stora snackhäst.

Petri Puros stjärntravare har startat 22 gånger – och vunnit samtliga lopp.

Mystiskt virus

Men efter senaste starten på hemmabanan Halmstad drabbades hästen av ett mystiskt virus, men nu är han på väg tillbaka igen efter stora bekymmer.

– Commander är i full träning igen och det känns som att han ska krypa ur skinnet i träningen. Han har en jäkla grundfysik den här hästen och han känns riktigt fin. Han har ju haft något segt virus i kroppen men nu är han på gång igen. Vi kommer öka träningsdosen nu och han får en träningsperiod. Om allt går som det ska så är han nog tillbaka på banan om ungefär fyra veckor, säger Petri Puro till Trav365.

Frankrikeäventyr

Många har kritiserat tränaren Petri Puro för att matcha Commander Crowe försiktigt. Men Petri Puro hade innan sjukdomen tänkt ta upp kampen med de allra bästa hästarna.

– Min mening var att satsa på Jubileumspokalen och Sundsvall Open Trot. Jag tyckte han var mogen för de större loppen nu men så kom det här med sjukdomen och det är inte roligt. Men så är det och det gäller att vara kylig.

Många svenska travtränare skickar sina hästar till Frankrike där det finns enormt mycket pengar att köra om.

Petri Puro har sneglat åt det hållet också, men då är det tänkt att hans stjärnhäst ska få testa på monté.

– Han är 1.70 hög och orkar bära en människa på ryggen. Vi ska prova träna honom i monté här hemma i några jobb och ser det bra ut så är det inte omöjligt att han får testa monté i Frankrike i vinter. Jag tror han skulle passa i monté, säger Petri Puro.

Hur är det med dina andra stjärnhästar, Camilla Highness och Fama Currit?

– Camilla Highness är på plats i Sundsvall och allt verkar normalt med henne inför lördagens start. Hon fick ett lopp i kroppen i Finland. Fama Currit har även hon varit sjuk men jag körde henne i ett jobb idag och hon kändes jättefin. Fama behöver nog tre veckor innan hon är på banan igen. Sto-SM och några lopp i Italien kan det bli för henne i framtiden, säger Petri Puro till Trav365.