Wangle: ”Snacka om en riktig knock-out...”

TRAV

Familjehästen Pacific Face bara fortsätter att imponera.

Hästen har minst sagt förvandlats – till en segermaskin.

Insatsen på V86 var förkrossande. Wow!

Det var segertårar efter segern.

Familjehästen, Pacific Face, berör.

Giuseppe Lubrano krossade allt – och lite till när han vann på V86.

Hästens aktion – ja, den behöver vi prata mindre om så länge han knockar sitt motstånd på det här sättet.

I övrigt:

Hanna Olofsson blev min Valentine-dejt tillsammans med Roger America. Hästen imponerade igen.

Flemming Jensen kan ha en riktig kanon under 2018 i Highspirit.

Familjen Untersteiner har fått formen tillbaka.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Pacific Face: Ser inte mycket ut för världen, men springa kan han. Och han blir aldrig ens trött. Det är en rätt så unik egenskap. Över 3140 meter serverade Giuseppe Lubrano ett stentufft lopp i dödens – men hästen brydde sig inte utan krossade favoriten, joggade undan till seger och sedan var det dags att åka hem. Brutal kross!

Roger America: Att Hanna Olofsson visar upp sig för Solvallapubliken hör inte till vanligheterna. Men under onsdagskvällen presenterade hon Roger America i toppslag och fick segerdefilera efter en toppinsats. Hästen drog tåget i tredjespår och slog sedan klorna i storfavoriten Stand Bayou. Hanna Olofsson är otroligt skicklig, men alltjämt rätt så anonym för den breda publiken. Det kommer bli ändring på det inom några år tror jag.

Highspirit: Var det lite drama kring innan start och man tvingades ändra utrustning. Fick inte heller rätt fäste ifrån start och jag höll faktiskt andan rejält när Flemming Jensen satsade mot ledningen. Highspirit redde dock ut problemen och vann sedan överlägset – igen. Jag skrev det senast när den startade och håller fast vi det. Jag tror en barfota-dansande Highspirit är med i Sweden Cup i sommar.

Gute Band: Svarade för en härlig debut för Johan Untersteiner och spurtade till seger. Hästen värmde riktigt bra och det var inget snack om att det var Gute Bands dag. Johan Untersteiner kan nog ge den här hästen en extra kick, då både styrka och snabbhet finns.

Åbys banpersonal: Jag måste bara hylla jobbet de gjorde för att få ordning på Åbys travbana under onsdagseftermiddagen. Att se banan runt lunchtid gjorde att man knappast trodde att det skulle gå att köra travlopp där under hela dagen. Men personalen gjorde ett ”hästjobb” och tack vare att man flyttade fram två lopp så räddades V86-omgången. Härligt!

Invincible H.C: Har enorma fartresurser och en kapacitet som skulle räcka högt upp i klasserna. Men hästen får det inte att stämma och aktionen är allt annat än bra. Som storfavorit, i ledningen, slog hästen ihop på nytt. Nej, det är nått som är fel.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86