”Jag fick mer eller mindre sparken”

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDERS DEROS

Fredrik Wikingsson är en av landets största tv-profiler.

Men få vet att han jobbade med trav-tv – och fick sparken.

– De gjorde ett gigantiskt misstag att anställa mig, säger han och skrattar.

Tv-program som Ursäkta Röran, High Chaparall, 100 höjdare och Ett herrans liv har gjort Fredrik Wikingsson, 35, till en mycket folkkär tv-profil. Många ser honom som en av landets bästa programledare och just nu är han aktuell med Boston Tea Party som sänds på Kanal5.

Sparken

Men det många inte vet om Fredrik är att han jobbat med trav i tv – men där gick det inte lika bra som det går för honom nu.

– Jag kände en som jobbade på OTW och han gjorde det gigantiska misstaget att anställa mig. Jag fick väl mer eller mindre sparken därifrån efter ett tag för jag trodde jag kunde återuppliva mitt intresse jag hade som ung men det gick inte.

Hemkunskap och Bergsåker

Men som ung hade Wikingsson ett stort intresse av trav.

– I början av 90-talet så hade jag ett stort travintresse. Jag skötte hästar på högstadiet och praoade hos Åke Svanstedt. Åke hade ett enormt förtroende för mig. Jag kom ihåg en gång när jag släpades efter en häst på Bergsåkers stallbacke men Åke gav inte upp för det. Han såg mig ta ut mina kontaktlinser en gång och det var det sjukaste han sett. Svanstedt är en fantastisk människa.

Wikingsson fortsätter:

– Jag och min kompis Hugo var alltid ute på Bergsåker och kollade värmningar när de körde trav på torsdagar. Vi hade hemkunskap som sista lektion så vi tog alltid med oss maten vi gjorde där ut till banan och åt medans vi kollade värmningarna, säger Fredrik Wikingsson till Trav365.

Publicerad: