Trav

Roger fixade knockouten

TRAV

Vilken knockout av Roger N Olsson i sista avdelningen med 34-taggaren Knockout Victory som tränas av hustrun Elisabeth.

Han knockade dessutom större delen av spelarkåren som fortfarande hade chans att få sju rätt. För favoriten Travel Ås blev det desvärre ”ten and out”.

Vild glädje i vinnarcirkeln där herrskapet Olsson hade svårt att hålla tillbaka glädjetårarna.

När favoriten Travel Ås galopperade bort sig valde Olsson att släppa spetsen till Lex Will. I sista sväng tog Perfect Hornline över täten och då passade Roger på att slinka ut med Knockout Victory som lätt tog sig förbi över upploppet. Mellan hästar kom Travel Ås ångande efter sin startgalop och såg ut att greja segern. Men till Fredrik B Larssons fasa slog hästen på en ny gunga 80 meter före mål och så var den dagen förstörd. Till Roger N Olssons stora glädje. Den enes död, den andres bröd heter det visst.

Nu blev det i alla fall drygt sjutton tusen på V75 och en spottstyver för sex rätt. Ingen utdelning dock på femmorna och ny jackpot på lördag. För vilken gång i ordningen?

Förväntade favoriter

Storfavoriterna gjorde sin plikt denna gång. Unbeatabletealight släpptes välvilligt till ledningen och sedan var det ingen som kunde hota på allvar, även om hemmatränaren Tomas Pettersson försökte så gott han kunde med hemmahoppet Ivana Frontline.

Erik Adielsson höll också undan med jättelampan Improve Ås, som dock fick sträcka på sig lite extra när Pases J.Pej kom dundrande. Det var ytterst nära att Improve Ås fått sträcka vapen. Men nära skjuter ingen hare.

Kallblodsfavoriten Lome Kongen såg också ut att åka dit mot Lotus Tabac men kontrade och höll undan med minst möjliga marginal. Även den jättelampan höll vad den lovade. Mitt drag i gårdagens spelblad, Frosts Officer, gjorde vad jag förväntade mig av honom. Vann busenkelt trots att han hade skorna på sig. Tränare Båth hade utlovat barfota runtom men det gick tydligen att vinna med dojorna på. Hästen var i alla fall totalt överlägsen denna gång.

Enkelt för ”Hockey”

Håkan ”Hockey” Eriksson trodde på prima chans med M.T.Andrew i Klass III-försöket och visst blev det seger. En ganska enkel sådan till nio gånger degen. Ett överodds enligt den gode ”Hockey” som håller fyraåringen ganska högt. Fler segrar är att vänta.

En som också trodde på toppchans med sin häst var Hans-Ove Sundberg. Och den gode Hans-Ove höll också vad han lovade med betrodde Scarlets Aino. Saken var klar redan 300 meter före mål och sedan kunde herr Sundberg sätta sig till rätta och koppla på segersmilet. V75-värdet steg till ynka 669 spänn innan det var dags för Roger N Olsson att gå på knock. Rena knocken blev det också för publiken på Bollnäs när blixten slog ut spelterminalerna på banan. Lyckligtvis kom maskinerna igång lagom till V75-loppen.

Gert Lengstrand (spel@aftonbladet.se)

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!