”Nuncio måste vara bra för att vinna då”

1 av 3 | Foto: Voltigeur De Myrt slutade trea i finalen av Olympiatravet 2015. 29 april får han chans till revansch.
TRAV

Två franska hästar till start i Olympiatravet.

Då tror Anders Lindqvist att Stefan Melanders superstjärna Nuncio får det jobbigt.

– Nuncio måste vara bra på lördag, säger Frankrikeexperten till Trav365.

Foto: Frankrikeexperten Anders Lindqvist

Tio hästar gör på lördag upp om förstapriset på 1,5 miljoner kronor i finalen av Olympiatravet på Åby.

Det tio hästar stora startfältet innehåller två nationaliteter – om man ska gå på tränarlicens.

Åtta från Sverige, två från Frankrike.

Fler nationaliteter om man räknar in uppfödare och ägare.

Den franske hästen Voltigeur de Myrt är välbekant i trav-Sverige, den åttaåriga hingsten slutade trea i Olympiatravet 2015 och har de två senaste åren deltagit i Elitloppet.

Sexårige Black d´Avril däremot är en riktig doldis – och gör på lördag sitt första framträdande på svensk mark.

”Får inte få det för jobbigt”

Trav365 tog en koll med Frankrikeexperten Anders Lindqvist, kan de franska hästarna utmana den svenske superstjärnan Nuncio? Och vad kan de mot de andra deltagarna, som Nadal Broline, Your Highness och On Track Piraten, med flera.

– Får Voltigeur de Myrt det serverat så får inte Nuncio få det för jobbigt, för då måste Nuncio vara bra för att vinna, det är en sak som är säker, säger Anders Lindqvist till Trav365 och fortsätter:

– Voltigeur de Myrt är bland det bästa vi har i Frankrike strax efter Bold Eagle, och vissa dagar är han näst bäst i Frankrike. Voltigeur de Myrt och Timoko skiljer det inte så mycket på, skillnaden de två emellan gällande deras resultatrader är att Voltigeur de Myrts kusk Donati Lorenzo inte är lika skicklig som Björn Goop. Där kan man säga att hästen är mer rutinerad än kusken.

Vad kan du berätta om doldisen Black d´Avril?

– En häst jag gillar faktiskt, han har slitit mot tuffa hästar, riktigt tuffa hästar och det är inte lätt att möta sådana som Bold Eagle för ofta. Han har gjort det bra i skymundan många gånger och även vunnit några Grupp 1-lopp och han har tjänat mycket pengar i en av de tuffaste årgångarna här nere.

”Kan vara överraskande bra”

Black d´Avril har inför lördagens start i Olympiatravet bytt regi, till tränaren Philippe Daugeard.

– Han har gått bra tider i vinter i Frankrike och varit förbättrad mot innan, och med sitt miljöbyte tror jag han kan vara ännu bättre på lördag. Han har fått komma ut till landet nu och det kan få hästar som honom att tända till, och jag vet att tränaren är väldigt nöjd med honom inför den här starten.

Vad kan vi förvänta oss av honom?

– Det är en häst som jag verkligen gillar och jag tror han kan vara överraskande bra på lördag, kommer han till i loppet så tror jag han har bra chans att vara bland de tre främsta. Det som kan ställa till det för honom är att han är väldigt startsnabb, det är ju dock även Oasis Bi som har spår innanför honom och det kan bli åka av dessa två emellan då Oasis Bi kanske bara vill släppa till Nuncio.

Men Voltigeur de Myrt är den bästa franska chansen?

– Det är ju en väldigt, väldigt bra häst som var väldigt bra när han var trea i Prix d´Amérique och han är nog ännu bättre den här tiden på året, och senast såg han jäkligt läcker ut då han vann ett rent preparélopp lätt. Han blir spännande att se på lördag, säger Anders Lindqvist.

Se nedan för startlista