31-åringen från Hammarö vann 116 000 kronor

TRAV

Satte alla rätt på Grand Slam 75

Foto: Privat
Jonas Sohlin, 31, från Hammarö satte alla rätt på Grand Slam 75 och vann 116 000 kronor

Jonas Sohlin från Hammarö satte alla rätt på Grand Slam 75.

31-åringen belönades med 116 000 kronor – på satsade 192 kronor.

– Du ska nog inte fråga min sambo hur mycket tid jag lägger ner på travet, säger han till Trav365.

39 system av totalt 236 200 stycken inlämnade lyckades pricka in alla sju rätt på Grand Slam 75 under söndagen från Örebro.

Ett av de vinnande systemen tillhör 31-årige Jonas Sohlin från Hammarö.

Han deltog i Grand Slam Champion med sitt system och leder nu den tävlingen.

”Du ska nog inte fråga min sambo”

För att delta i Grand Slam Champion ska du lämna in ett Grand Slam 75-system för 192 rader, varje vecka lottas sedan en vinnare från Top 25-listan i tävlingen fram och får komma till tv-studion i Stockholm och spela för 10 000 kronor under direktsändning.

– Det skulle vara skitkul om man fick komma dit, det är ju inte så ofta man får chansen till något sådant, säger Jonas Sohlin till Trav365 och fortsätter:

– Jag visste faktiskt inte ens om att det fanns en sådan tävling, jag upptäckte det i går kort innan jag skulle lämna in mitt system, så jag valde att delta och det blev ju lyckat.

Hur ser ditt travintresse ut?

– Oj, ja, du ska nog inte fråga min sambo hur många timmar jag lägger ner på trav i veckan i varje fall, skrattar han och fortsätter:

– Jag har trav lite som terapi, jag gillar siffror och trav är en hobby som möjliggör det med lite statistik och sådant.

Så såg systemet ut

Hur såg ditt system ut?

– Jag spikade Qourtney Cox och Re Doc, sedan hade jag lås på två hästar i både den andra, fjärde och sjunde avdelningen.

Din största travvinst?

– Nej, det var det inte, däremot var det heller inte det största systemet jag tippat för heller och det var jättekul att sätta den på relativt lite rader. Det var inte helt fel att vinna de här pengarna en söndag, det var jättekul, säger Jonas Sohlin.