”Blyga killar får inte kyssa vackra flickor”

Efter succén – nu vill profilen se sin häst i miljonloppet: ”Vet att vi sätter färg på loppet”

Efter succén i Sweden Cup och på V75.

Nu vill amatörtränaren Micael Broberg se sin häst Spitcam Jubb i miljonloppet Hugo Åbergs Memorial.

– Blyga killar får inte kyssa vackra flickor. Jag vet att vi kommer sätta färg på loppet, säger han till Trav365.

Det var många som lyfte på ögonbrynen när Bollnäsamatören Micael Broberg, 55, anmälde sin häst till ”Lilla Elitloppet”, Sweden Cup, under Elitloppshelgen.

Hästen svarade med att bli tvåa i försöket och fyra i finalen på topptiden 1.09,5 över 1 609 meter, den snabbaste Bollnäs-hästen genom tiderna.

– Och det av en amatörtränad häst. Det blev uppskattat här på banan, säger Micael till Trav365.

I Östersund blev det sedan ”flopp” som jättefavorit från ledningen.

– Jag överskattade hästens hovar. Hade han gått med tåskor bak kanske han hade slagit Queer Fisch (som vann då) Han hade varit sämst tvåa och trea i alla fall. Torbjörn Jansson som körde då kom fram och sa att det var bland det grymmaste hästarna, aktionsmässigt, som han kört. Kaj Widell (ordinarie kusk) är ju också imponerad.

”Var bortglömd”

Så sent som i söndags bärgades en ny V75-seger av Spitcam Jubb då han vann en hård Silverdivision på Kalmartravet.

Segerreceptet: Ledningen från start till mål.

– Han är mycket startsnabbare än vad de flesta spelexperter tror. Förra gången var han inte underskattad, då var han omgångens största favorit, men nu var han bortglömd, så de som följde med den här gången fick tilllbaka mångfalt.

Efter den senaste succéerna med Spitcam Jubb, som snart tjänat 1,4 miljoner kronor åt den lilla tränaren, så spänner han bågen rejält.

Nu vill han bli inbjuden till miljonloppet Hugo Åbergs Memorial som körs på Jägersro 25 juli.

– Jag vill till ”Hugos”, absolut. Där har jag varit publik i många år och det är ett otroligt tryck. Så får jag vara med, då ska jag vara med. Kaj Widell sa det till mig, är hästen inte kvar i Silverdivisionen? Jo, sa jag, men blyga killar får inte kyssa vackra flickor. Det höll han med om.

Duger han i Hugo Åbergs Memorial då?

– Jaja, det tror jag. Det går garanterat fort och det gynnar honom. Kaj sa det inför finalen av Sweden Cup, ju fortare de kör, desto bättre är det för oss. Och han gick väl snabbast över mål där till slut. Jag vet att vi kommer sätta färg på loppet!

Sportchefen: ”Jättekul”

Vad säger då Jägersros sportchef Mats Ahlkvist, som ’chefar’ över ”Åbergs” om Brobergs utspel?

Trav365 slog en signal.

– Jag är glad över alla dom som vill vara med och tävla här hos mig. Det är jättekul att folk vill tävla i det här loppet. Jag har många hästar på min lista, Spitcam Jubb är med där. Jag ligger ganska lågt just nu i en vecka, jag har redan fyra klara (se vilka här nedan). Men som sagt, jag är jätteglad att Broberg känner så. Hästen har varit fantastiskt bra i år, det är roligt. Han finns med på listan utan att säga mer, meddelar sportchefen på Sveriges sydligaste travbana.

KLARA FÖR HUGO ÅBERGS 2017:

Häst – tränare

Propulsion – Daniel Redén

Workout Wonder – Jarno Kauhanen

Twister Bi – Jerry Riordan

Up And Quick – Franck Leblanc

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!