Wangle: ”Det var högklassig sport”

TRAV

Solvalla bjöd på fartfest utöver det vanliga.

Tack, Margareta Wallenius-Kleberg, för showen.

Din enorma satsning på travsporten berör något oerhört – både på och utanför banan.

Under onsdagskvällen fick vi se några riktigt spektakulära insatser.

Här är Sportbladets plusbetyg från hela omgången på Solvalla.

Vamp Kronos var som en ny häst och krossade motståndet.

Juni Håleryd spurtade till seger och vann 300 000 kronor.

Ulf Ohlsson och Björn Goop ilsknade till rejält och stod för en av tidernas snabbaste öppningar.

Ja, V86-omgången på Solvalla hade allt och lite till.

Den största anledningen: Margaretas Tidiga Unghästserie där vinnaren får 300 000 kronor.

Satsningen leder till häftiga travrace utöver det vanliga och tränare och kuskar som kör all in för att lägga beslag på pengarna.

Nya stjärnor tänds och det är bara att buga och bocka för att de här loppen numera finns.

✓ Här är Sportbladets fem bästa – och sämsta prestationer på V86

Vamp Kronos: Herregud, vad hände där? 13 på varvet och dödspositionen för Vamp Kronos. Att ändå krossa motståndet på det där sättet var ruskigt häftigt att se och det här verkar vara en talang utöver det vanliga sett till prestationen på V86. Jerry Riordans treåring gjorde ALLT rätt och många experter blev nog chockade över hur bra hästen var. Segertiden skrevs till 1.12,8 vilket Vamp Kronos gjorde utvändigt ledaren. Skaplig insats, eller hur?

Lucifer Lane: Vilken travfest det var på Solvalla under onsdagskvällen, och när treåriga talangen Lucifer Lane vann på det sättet som han gjorde så blev man mäkta imponerad. Hästen fick göra allt grovjobb, men var bara bäst. Det var stora plus och en het kandidat till att vara med i Kriteriet senare i år. Häftig saga om den här hästen som bara blir bättre och bättre.

Dartagnan Sisu: Seger i comebacken i överlägsen stil – och seger på V86 i än mer överlägsen stil. Wow, vilken enorm utveckling för Mattias Djuses glänsare under vintern. Det här är en häst som har fartresurser utöver det vanliga, vilket Solvallapubliken och alla traventusiaster fick se under V86-omgången. Ulf Ohlsson körde resolut till ledningen och var oslagbar därifrån, men jag tror att hästen att vunnit oavsett. Det var en häst på banan och han krossade motståndet.

Izzy: Tog sin sjätte raka seger och trots blekt motstånd så visade hästen prov på en härlig startsnabbhet och även en styrka som räckte till överlägsen seger. Nurmos har nog en riktig talang i Izzy och att ta sex raka segrar inger respekt. Som vi nämnt tidigare, Timo Nurmos har vaknat på allvar efter en längre svacka, och även Jorma Kontio börjar hitta tillbaka till något som kallas ”form” igen. Tillsammans med Izzy kommer duon ta fler segrar.

Calle Crown: Kanske var motståndet inte det bästa, men insatsen var ändå riktigt, riktigt bra. Efter segern med Vamp Kronos kom Christoffer Eriksson till start med en överlägsen häst igen. Och kusken körde som han aldrig kunde förlora loppet, vilket visade sig vara helt rätt. Efter att överrumplat ledaren så kunde Calle Crown ha total lekstuga framme i tätpositionen. Hästen gillade minst sagt att springa på Solvalla och stack undan till en skrattretande seger värd 50 000 kronor.

Vikens High Yield: Kom enkelt till ledningen och såg fin ut hela vägen, men in på upploppet var det soppatorsk.

Deluxe.

Hästen kunde ingenting och kastade in handduken rejält. Något måste varit fel, för jag har högre krav på den här läckre travaren. Snabb revansch, tack.