Trav

Wangle: ”Man fick gåshud överallt...”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Cash Crowe gav mig gåshud.

Sedan chockade Cyber Lane både mig och tusentals andra.

Travfesten på Jägersro hade allt och det är bara att njuta.

Vilken fantastisk travsport Sverige har!

Petri Puro är en hästkarl utöver det vanliga.

Johan Untersteiner är på god väg att ta samma väg.

Båda var kungar av Jägersro.

Cash Crowe och Cyber Lane är två vinnare som ska hyllas – rejält.

Såg ni inte loppen idag, gå in i arkivet och kolla loppen, både en och två gånger.

NI kommer inte bli besvikna.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75.

Betyg: 5 av 5 plus

Cyber Lane: Vilken show, vilket lopp. Vad var det vi fick se? Att besitta den vinnarskallen som Cyber Lane verkar ha är få förunnat och det var ett av de värsta comebacker jag har sett. Att komma tillbaka, när hästen är stenslagen 200 meter från mål är helt unikt, och Cyber Lane är verkligen rättfärdig vinnare av Svenskt Trav-Derby. Johan Untersteiner fortsätter sin framgångssaga. Det är bara att gratulera, det är så otroligt snyggt!

Betyg: 4 av 5 plus

Cash Crowe: Wow, vad ska man säga om denna superhäst? Och ska man hylla hästen eller tränaren Petri Puro? Oavsett... Det hästen gjorde i Derbystoets final var grymt imponerande och jag kan knappt minnas när jag såg en sådan överlägsen vinnare vinna två miljoner kronor senast – från dödens. Cash Crowe är något utöver det vanliga, det märks om inte annat på Johnny Takters ordval. Grattis!

Betyg: 3 av 5 plus

Mulligan: Sprang långt under sitt tidigare löpningsrekord, men fick ändå bara bli "tvåa". Trots det gjorde hästen en fantastiskt bra prestation och Thomas Uhrberg kan inte vara missnöjd – även om en andraplats alltid svider. Hästen fortsätter att utvecklas och kommer gå långt upp i klasserna.

Betyg: 2 av 5 plus

Star Advisor Joli: Imponerade stort i V75-1 som klar favorit, men hästen bjöds på tufft tempo loppet igenom. Trots att distansen inte var den optimala så höll den läckre fuxen undan i bländande stil och visade att hästen bara var bäst. Sofia Aronssons ögonsten fortsätter att vinna! Det måste vara lätt att träna sådana typer av travhästar...

Betyg: 1 av 5 plus

Apapmand: Vann K.G Bertmarks Minne 2017 efter att kusken Steffen Christiansen stått för en riktigt lyckad styrning. I ett stökigt lopp höll sig både häst och kusk lugna och det var segerreceptet. När väl luckan kom så var det spel mot ett mål.

Udo's Oiler: Ännu en galopp som hårt betrodd och hästen såg allmänt ofräsh ut hela dagen. Dags för ett rejält besök hos doktorn innan nästa start, tack!

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!