Trav

”Njuter så mycket – det är rättvisa”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Dömer ut dopningtränaren – och berättar om stallets succé

Halmstadtränaren Jerry Riordan går mot storslaget rekordår.

Här dömer han ut dopningtränaren Holger Ehlert som han fick Ringostarr Treb ifrån – och berättar om nycklarna till framgångarna.

– Holger gjorde ett dumt misstag och jag utnyttjar det. Jag njuter så jäkla mycket, det är rättvisa, säger Riordan till Trav365.

Verksamheten i Italien gick inte ihop sig så travtränaren Jerry Riordan flyttade till Sverige.

Här har han år för år förbättrat sina siffror.

2017 blir ett storslaget rekordår.

I fjol sprang stallets hästar in knappt 8,9 miljoner kronor.

Hittills i år har Halmstadprofilen redan dragit in 11,2 miljoner kronor till stallet.

– Det är nästan löjligt, säger Jerry Riordan om framgångarna.

Han fortsätter:

– Jag fick in några välstammade unga hästar. Twister Bi har alltid varit snabb, men nu har han mognat på rätt sätt. Treasure Kronos var hos Ola Samuelsson och kvalade, jag är glad att mina ägare betalade en miljon för henne, innan någon annan köpte henne. Och så ”Ringo” nu då…

”Var så jäkla dum”

Ja, Ringostarr Treb kom till Jerry Riordan efter att hästen fastnat för dopning hos sin före detta tränaren Holger Ehlert efter ett lopp i Italien.

Hos Riordan har hästen vunnit två lopp av fyra, gjort superprestationer varje gång och så sent som i lördags tog han hem miljonloppet Sundsvall Open Trot.

– Holger Ehlert var så jäkla dum, det var det bästa som hänt, att Ringostarr fastnade i dopningstest, om du förstår mig rätt, jag känner Holger väl och han gillar att ge hästarna skit, jag har inga sympatier för honom. Han stjäl från oss, och nu fick jag in en häst som han tränat, och firar stora framgångar, jag njuter så jäkla mycket av det, det är rättvisa. Holger gjorde ett dumt misstag och jag utnyttjar det.

Vad säger du om utvecklingen för Ringostarr Treb?

– Det finns en massa anledningar till att han går så bra. En av dem är att vi tog av honom alla skydd. Vi kollade på en bild där han hade vunnit och såg hur mycket olika prylar han tävlade med, så vi tog bort allt det. Sen trimmade vi ner hans fötter. För jag såg att han inte avslutade så bra i loppen, han stannade till lite, och hans fötter och ben ser mycket bättre ut nu. Det är perfekt för honom att tävla på de här banorna vi har här i Halmstad, med banmästarna bröderna Johansson som är bäst i Sverige, vi är lyckligt lottade. Han älskar banan här.

– De olika anledningarna och skötaren Heidi Tarrimaa är motorn till allt, hon har alla de bra hästarna.

”Enorma pengar där”

Nästa lopp för superhästarna Twister Bi och Ringostarr Treb blir Trotting Masters på Vincennes den 9 september, där möts Europas bästa hästar.

– Efter det går Twister Bi till USA och Yonkers och VM-loppet, vi är i alla fall inbjudna, så är allt okej så åker vi, det är enorma pengar där. Då har han gått ifrån att möta Readly Express, Bold Eagle och sen Resolve. Han får stöta på alla topphästar.

Han är inte så pjåkig själv.

– Nej. Loppet han gjorde i Jubileumspokalen (tvåa från utvändigt ledaren) var det bästa lopp någon häst som varit i träning hos mig gått. Han är en sån krigare och när han är cool så kan han gå, säger Jerry Riordan till Trav365.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!