Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Eskilstuna, onsdag 19 juli.

DD 21.20 

TV12 19.00 

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 2–1–3–11–12–9–10–7–6–5–8–4.

Kommentar: Eftersom jag tror att det är Ebony Boko som tar hand om den hett eftertraktade tätpositionen är det ­också han som får segertipset. Vi vet alla hur värdefull den positionen är nu på sommaren när banorna är fina och snabba. Det blir otroligt lätt att slinka undan och extra jobbigt att ta in försprång ute i spåren. Dessutom trivs tipsettan som allra bäst inne vid sargen. Givetvis måste en så bra häst som Broadway Appolo också tas med. Även om det känns som om spåret kan bli en liten fälla. Untersteiner Junior får helt enkelt se till att ta sig ut. Då får de andra huka sig.

✓ DD-2

Rankning: 4–9–8–2–10–1–5–3–6–7.

Kommentar: Tio vinster på elva starter talar sitt ­tydliga språk. Även om Cyber Lane inte har tjänat lika mycket pengar som några av de andra känns det som att det mest är en tidsfråga. Nu siktar man på Derbyt och här kommer det första testet. Inte bara på distansen och mot tuffa motståndare utan nu också utan skor. Kan ge en intressant ­extra växel. Når han ledningen kan det räcka länge. Senast vann Diamanten Sprintermästaren i Halmstad. Nu är det lång distans och bakspår. Så andra villkor men givetvis är hästen bra och måste räknas. Han har redan visat att han tillhör kulltoppen. Räkna med att formen är brant stigande uppåt på Policy of Truth och inte ens spåret gör att Reijo Liljendahl är försiktig. Han tror på sin häst.

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 2–1.

DD-2: 4–9–8.

Vem tar spets?

DD-1: Det är högst tveksamt om Broadway Appolo klarar av att försvara sitt innerspår mot Ebony Boko och Etosha Boko. De är troligtvis för rappa i benen. Även 5 låter sugen.

DD-2: Här är Magic Gwin både snabbast och har det bästa spåret av de kvicka, men bör nog inte svara Cyber Lane.

! Statistikvinnarna

DD-1: Sex vinster på 16 starter ger Broadway Appolo en segerprocent på 38. Närmsta konkurrent (2) har 32.

DD-2: Även om både Policy Truth (60) och Diamanten (75) har maffig segerstatistik så är de inte i närheten av loppets konung Cyber Lane som har vunnit tio av elva lopp.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel