”Har det väl förspänt – spikarna är givna”

TRAV

CARLSSON analyserar söndagens V75-omgång på Romme Systemförslaget

Stefan Melander säger att Disco Volante är en kanonhäst som har kapacitet för att gå rakt upp i guld.

Test Drive vann enkelt i årsdebuten och nu blir det första barfota runt om.

”Tarzan” har det väl förspänt och spikarna är givna.

Söndagens V75-omgång körs på Romme som bjuder på flera sportsliga godbitar. Själv ser jag mest fram emot duellen (?) i guld där Volstead och D.D.’s Hitman drabbar samman. Jag gillar båda hästarna skarpt och intrycken på båda i deras senaste starter var imponerande.

När jag pratade med ”Tarzan” i veckan lät det i mina öron som att Volstead var klar och en spik. Uträknad genom spets och slut. Han avslutade 1.08 sista halvvarvet som tvåa i årsdebuten bakom Nuncio med skor och öppet huvudlag.

Nu blir det halvstängt huvudlag och barfota fram. Ytterligare växlar således och han blir inte lätt att ta ner från ledningen.

MEN; jag blev barnsligt förtjust i D.D.’s Hitman vid dennes två segrar i år. Och orden som Petri Puro sa till mig inför senaste loppet när jag intervjuade honom har etsat sig fast.

Puro hävdade då att Johnny Takter sagt efter årsdebuten att hästen är så bra att han kan springa en 1.10-tid över medeldistans redan  nu. D.D.’s Hitman vann helt opressad i lördags och han lär ge Volstead en rejäl match, trots att han lär få göra jobbet utvändigt.

Vann helt okörd senast

Det hördes på Stefan Melander att Disco Volante verkligen är någonting alldeles extra.

Han lovade mig att det här är en kanonhäst när jag pratade med honom och det i kombination med intrycket på hästen i senaste starten så känns spiken stenklar.

Visst, hästen är inte helt pålitlig och gjorde bort sig näst senast, men senast var Disco Volante som ett lås i loppet efter en balansändring i skoningen. Förvisso galopperade han i en återkallad start men det berodde på att startbilen stannade upp. Disco Volante vann helt okörd senast och är snabb ut.

Den långa distansen är bara en fördel för den här bjässen och han tävlar bara mot sig själv här. Det lät på ”Tarzan” som att det kan bära rakt upp i gulddivisionen för den här fyrårige hingsten.

Den andra givna Tarzan-spiken i omgången är Test Drive. Han såg finfin ut vid segern i årsdebuten då han vann från ledningen med krafter kvar. Gick då med öppet huvudlag men den här gången kan det bli tal om skygglappar.

Dessutom blir det barfota runt om för första gången och det låter mumma. Det brukar verkligen hända saker när ”Tarzan” rycker skorna för första gången. Test Drive är snabb ut och det här leder han hela vägen utan problem.

Finns utrymme att strecka

Med två spikar och ett säkert tvåhästars-lås finns det utrymme för att gardera Månprinsen A.M. Kallblodskungen vann direkt i sin årsdebut och går säkert framåt med loppet.

Det är ett litet fält men Steinfaks och Smedsbo Faksen som står 20 meter före är inga man leker med.

De springer samma tider som Månprinsen A.M. och nu är det medeldistans. På startvolten står dessutom Pydin som var tvåa efter Månprinsen senast. Nu är distansen halvvarvet kortare så inte omöjligt att han kan hålla undan.

Kan leda hela vägen

Beppe Am sköt till sylvasst efter en sen lucka i finalen senast och hade vunnit med tidigare lucka. Är favorit nu i V75-1 men hästen är ojämn och spår fyra i voltstart är osäkerhetsfaktorer. Så här har vi råd att gardera på.

Det är ingen som tar ledningen från Mitica i V75-2 och Veijo Heiskanens formtoppade sto kan mycket väl leda hela vägen.

Men varning för bortglömda Oceanic Clearence som höll starkt från dödens i årsdebuten och som höll på att plocka ner en bra häst som Fayette Mall. Se upp!

I V75-avslutningen tror jag att M.T.King of Cash kan krossa allt. Nu är det äntligen lång distans för den här urstarka och tappra valacken som gör det kanonbra varje gång. Nu jänkarvagn dessutom.

✓ Micke Carlssons V75-system

V75-1: 6–4–2–1–9–12–3–8–5 (10–11)

V75-2: 1–5–2–10–6 (11–7)

V75-3: 4–5 (10–6)

V75-4: 9–6–5–2 (7–10)

V75-5: 2 Disco Volante (1–12)

V75-6: 4 Test Drive (11–3)

V75-7: 11–10–4–7–3 (1–9)

1 800 rader/900 kronor