Slogs medvetslös på banan – gör comeback

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG Live
Stefan Arvidsson fick en rejäl åktur i olyckan på Dannero

För två veckor sedan var han inblandad i en otäck olycka – och slogs medvetslös.
Redan nu är Stefan Arvidsson, 44, tillbaka.

– Jag är väldigt tacksam att det gick så bra som det ändå gick, säger han.

Det var den 31 maj som den otäcka olyckan inträffade på travbanan Dannero.

Efter en kollision flög fyra travkuskar i backen och proffstränaren Stefan Arvidsson var en av två kuskar som fick föras till sjukhus i ambulans.

Arvidsson, som slogs medvetslös på travbanan, ådrog sig hjärnskakning och blödningar – och klarade sig mirakulöst undan värre skador.

Nu, två veckor senare, är han redan tillbaka.

”Tittade på bilderna i veckan”

Under onsdagskvällen körde Arvidsson provlopp på sin hemmabana Bollnäs, och på Bergsåker på fredag gör han tävlingscomeback.

– Man tycker det tar lång tid, men läkarna säger att det inte gått så lång tid, men man är ivrig att komma tillbaka, säger Stefan Arvidsson.

Hur mår du i dag?

– Jag känner mig allt bättre och jag har börjat jobba lite lätt den här veckan, jag kör lite på förmiddagarna och jag kör väl halvtid ungefär. Jag är öm i kroppen, har lite känningar och är lite trött, men det tar väl sin lilla tid att bli helt återställd.

Hur ser du på den otäcka olyckan i dag?

– För min egen del så hade jag en väldig tur att det gick så bra som det gick, jag tittade på bilderna från olyckan så sent som i veckan och det var en rejäl åktur, och jag hade grym tur som inte slår mig värre, ådrar mig värre skallskador eller bryter något ben. Jag är väldigt tacksam att det gick så bra som det gick.

”Det går så fort”

Olyckan har inte avskräckt dig?

– Nej, det känns inte så på förhand i varje fall, jag är bara sugen på att komma tillbaka. Jag kör ju inte så mycket travlopp, men jag har tänkt fortsätta på samma nivå framöver, att köra lite unghästar och att köra när det passar.

Arvidsson berättar hur fort olyckan var framme.

– Det går verkligen fort, man sitter där och känner att man har kontroll, sedan går det så fort och man är chanslös att komma undan. Det är som en seriekrock med bilar, pang, pang bara.

Under onsdagskvällen svingar han upp sig i sulkyn igen på en travbana, för första gången sedan olyckan.

– Det blir provlopp i Bollnäs i kväll, då jag ska känna mig lite för, sedan blir det tävlingsdebut på Bergsåker på fredag och jag tycker det känns bra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav