för Franks styrning

TRAV

Favoriterna svek mangrant när V75 avgjordes i Örebro.

Bara tuffa Toamasina lyckades leva upp till spelarnas krav.

Sportsligt var topparna få. Jag säger Frank Nilsson och Run for Vuggt.

Jag saluterade Örjan Kihlström i förra helgens spalt, menade att han är en jävel på att vänta ut de andra. Fick blixtsnabbt ett gäng protestmejl om att jag inte fattade ett skit, att han kör bort en massa hästar också, att han inte alls var den bästa V75-kusken, att min hyllning var löjlig.

Nu utövade i alla fall Kihlström sin smyga-in-i-det-längsta-konst i V75-1 där han väntade ut ledande Nasdaq Boy med Taylor Made. Trots att luckan kom från rygg ledaren 400 meter före mål satt han still till 140 kvar innan attacken sattes in. Därmed blev ledande Nasdaq Boy överrumplad och åkte snöpligt dit på en kortspeed. Så förbannat uselt kört var det väl ändå inte?

Fler segrar väntar Olsson

Bästa fyrbenta prestationen såg vi i V75-2. Run for Vuggt debuterade för Kalmaramatören Dan-Åke Olsson och den jättekapable hingsten exploderade förbi en tam storfavorit, Super Man Vision, över upploppet. Här väntar fler V75-segrar under vintern.

Frank Nilsson bjöd på en delikatess, från start till mål, med Prime i V75-3. Fräckheten att bomba till spets från spår åtta bakom bilen, sättet han packade fältet på i sista sväng, så där vågar inte många göra. Och så bombsäkert undan över upploppet.

Fem plus får han av mig för den styrningen. Frank Nilsson är dessutom ett föredöme när han ställer upp i media, här har många av de gamla griniga gubbarna saker att lära.

Toamasina ordnade en V75-dubbel åt Erik Adielsson som alltså stack till spets i V75-ligan. Det Stig H-tränade stoet vann V75-5 efter en resa som skulle ha knäckt de flesta. Ändå påstod Adielsson att hon var sämre än tidigare. Jag skriver under på det, hon kan ännu bättre.

Två spetsvinnare avslutade

V75 avslutades med två spetsvinnare där Vision Broline i V75-6 visade bättre ork än senast på Solvalla då han inte gillade det moddiga underlaget. Nu passade leran i Örebro och segern blev säker. Min spik, storfavoriten Empire Dust, hade ingen tur i början och var knappt med i loppet som femma på innerspår.

I V75-7 körde Fredrik B Larsson kriminellt sakta med Optimus Sund i spets och det är bara att gratulera. Vill man vara elak kan man ju undra om de andra kuskarna i loppet hade spikat Optimus på ett gemensamt bolagssystem. Nä, jag skojar bara förstås. De får ju inte spela, ju.

Micke Nybrink