Franks galachock – inför 500 personer

TRAV

Frank Anderssons stjärnhäst Red Hot Dynamite röstades fram till årets treåring.

Då bjöd brottarlegendaren på ett sensationellt citat – framför 500 chockade galagäster.

– Jag är onykter och enligt Kronofogden äger jag ingenting.

Brottarlegendaren Frank Andersson har ett stort travintresse och deläger miljonhästen Red Hot Dynamite som firade stora framgångar som treåring.

Hästen vann Kriteriet och flera andra stora lopp och tjänade under säsongen 4,5 miljoner kronor. I år har det inte gått lika bra för hästen som varit allvarligt sjuk och som för några veckor sedan bytte ägargänget tränare från Sami Saarela till Lutfi Kolgjini.

Snackis

På hästgalan på Rondo i Göteborg i början av 2010 prisades Red Hot Dynamite som årets treåring i Sverige, ett mycket prestigefyllt pris.

Jublet bland delägarna var stort när det avslöjades att hästen fått priset. En lätt överförfriskad Frank Andersson besökte scenen och bjöd på ett sensationellt citat som blivit en snackis i trav-Sverige. Mitt under hyllningarna sa Andersson:

– Jag är inte nykter men jag måste tacka för att jag får vara med. Enligt kronofogden så äger jag ingenting och det här är bara början, sa brottarkungen Frank Andersson inför 500 chockade galagäster.

”Kom spontant”

Några dagar efter utspelet kommenterade brottarlegendaren det så här till Sportbladet:

– Jag hade inte planerat något men när Åsa Elmroth ställde frågan så bara kom svaret. Det kom spontant och rakt ur hjärtat. Jag har haft lite problem med kronofogden tidigare men nu är nästan allt preskriberat. Det är en del som har ifrågasatt mitt egentliga ägande i hästen men en sak kan jag säga och det är att jag har pröjsat för min del så att det räcker. Jag är delägare och inte bara en galjonsfigur som spelar apa när hästen startar. Min ambition är även att bli delägare i stall TNT:s övriga hästar också. Trav är inte längre min hobby. Det är min profession.