Stjärnkusken: ”Ett EM är ju ett EM”

Ulf Ohlsson försvarar de svenska färgerna • De gör upp om EM-titeln

avDaniel Söderbäck

1 av 2 | Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
På onsdag inleder Ulf Ohlsson jakten på EM-guld.

Han har vunnit allsvenska kuskligan två år i rad på svensk mark.

Nu ska Ulf Ohlsson, 54, försvara de svenska färgerna i kusk-EM i Norge och Sverige.

– Det ska bli kul, ett EM är ju ett EM, säger stjärnkusken.

Jim Frick vann kusk-EM 1987.

Sedan dess har de svenska segrarna uteblivit.

Under onsdagen inleds kusk-EM 2018 med fem lopp på Bjerke i Oslo för att på torsdag kväll avslutas med fem lopp på Åby-travet.

Stjärnkusken Ulf Ohlsson, 54, ska försvara de svenska färgerna när han möter elva konkurrenter från Europa, däribland Franck Nivard och den regerande Europamästaren Mika Forss.

– Det är svårt att säga vad det betyder, men det ska bli kul. Det går bara vartannat år och att man får vara med visar att man har haft ett bra år, säger 54-åringen med över 5 400 segrar som kusk genom åren.

”Tufft för egen del”

Hur kommer det att gå då?

– Det gäller att ha lite flyt med lottningen för att vinna och det ser tufft ut för egen del om man läser olika tidningars chansvärderingar, då mina hästar inte är speciellt betrodda. Men det är bara att gå ut och göra det bästa av det.

Känner du någon press att försvara de svenska färgerna?

– Nej, absolut inte, det är lopp som ska köras som vanligt. Men det blir speciellt att möta andra kuskar som man inte kör mot så ofta, eller inte kört mot alls. De skandinaviska har jag koll på, men de andra, där vet man inte riktigt hur de agerar i lopp, så det blir intressant.

Kusk-EM inleds på onsdag på Bjerke. Åby arrangerar de fem sista loppen på torsdag och det sista loppet i mästerskapet startar klockan 20.36 på torsdag kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge

Oslo