Trav

KUNG ÅKES TRIPPEL

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Kvällens man på Eskilstuna: "Hon var fantastiskt bra".

Åke Svanstedt dominerade och tog trippel på V86.

Foto: Kanal 75

Han är landets hetaste tränare – och kusk.
Åke Svanstedt dominerar trav-Sverige och ikväll tog han tre nya vinster på V86.
Först inledde han segertåget med Fawkes, följt av Golden Boy och till sist nya stjärnhästen Braås Palema.
– Det flöt på hela kvällen. Braås Palema var fantastiskt fin.

Åke Svanstedt var kvällens man när V86 avgjordes på Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Innan omgången var delar av spelarkåren osäker på stallformen, då Åke tidigare under dagen strukit både Kaiser Broline och Clear Sign. Men han gav svar på tal – genom att ta en trippel. I V86-5 vann Åke med Kungapokalvinnaren Fawkes, som efter sen lucka in på upploppet, avslutade mycket snabbt och vann övertygande. Jättefavoriten Occhione Jet galopperade från start med Erik Adielsson, som var riktigt besviken efter förlusten.
– Hästen slog ihop när jag tog fram körspöet. Det var mitt fel, man kan säga att 90 procent var mitt fel och 10 procent hästens. Men det går inte göra något åt nu, tyvärr.

”En riktig kanon”

Efter Fawkes seger fortsatte kung Åke sitt segertåg. I första dagens dubbel avdelningen var det många som hade spikat favoriten On Hold, men Åke Svandstedt och Golden Boy körde sig resolut till ledningen och åkte ifrån motståndet in på upploppet. I sista V86 avdelningen fick alla travälskare se en riktigt fin insats från stjärnstoet Braås Palema. Åke Svanstedt satt länge i femte par ytter men vred på och attackerade in på upploppet. Sedan sa det bara pang och Braås Palema blåste ner hela fältet till en enkel seger. Efter loppet var Åke mycket nöjd över sin stjärna.
– Det såg ut som det blev för långt fram, men det blev lätt tillslut. Jag trodde det skulle bli kämpigt att hinna fram. Men det är en riktig kanonhäst alltså. Även Golden Boy gjorde ett riktigt bra lopp. Det flöt på bra hela kvällen. Jag är mycket nöjd över dagens tre segrar, avslutar Åke.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!