Profilerna som drog in 67,7 miljoner på V75

Så har de vunnit när V75 avgjorts på Åby: ”Allt bara stämde”

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
Kristian Huselius.

TRAV

På lördag avgörs V75 på Åby – många travspelares favoritbana.

Anledningen: skrälltätt, och sedan dubbla open stretch infördes också roliga lopp.

Här är tre profiler som tillsammans spelat in 67,7 miljoner kronor – just på V75 från Åby.

Den tidigare ishockeystjärnan Kristian Huselius, OS-hjälten Tommy Salo och den välkände spelprofilen ”Chrille” Eriksson har alla tre en sak gemensamt. De har vunnit miljoner på V75 från Åby.

Åby anses av många travspelare vara en riktig favoritbana, dels för att flera storvinster delats ut på banan, och sedan de dubbla open stretch-spåren byggdes blir det också mer händelserika och roliga lopp.

På lördag avgörs travets elitserie just på banan i Mölndal utanför Göteborg, där de tre profilerna, tillsammans, vunnit över 67 miljoner kronor.

”Jag var helt rätt ute”

Först ut i den här nämnda trion var Kristian Huselius, då hockeyproffs i NHL. Det var under 2008 som Kristian Huselius satte sju rätt på två kuponger, där 7:an betalade 2,5 miljoner kronor. Med sexor och femmor vann han 5,9 miljoner kronor.

– Allt bara stämde, har Huselius tidigare berättat.

Hockeykollegan och OS-hjälten Tommy Salo ville inte vara sämre, och våren 2010 var det ”hans tur”. Salo lämnade in ett V75-system utan spikar, prickade in alla rätt, och kunde hämta ut 5,5 miljoner kronor.

– Jag var helt rätt ute den gången och trodde mycket på skrällarna som vann, har Salo berättat.

”Det här det handlar om”

Huselius och Salo i all ära, men den mest uppmärksammade spelvinsten från Åby är den från 2012, då den välkände spelprofilen ”Chrille” Eriksson var hjärnan bakom det V75-system som blev ensam med alla sju rätt, och därmed tog hela potten. Den vinsten är än i dag en av de största i V75:s historia.

– Det är det här det handlar om, man ska vara ensam på V75, sa ”Chrille” Eriksson kort efter vinsten.

Chrilles V75-lapp blev värd 56,3 miljoner kronor och dagen efter vinsten gick Eriksson ut i TV4 och avslöjade att det var han som låg bakom den jättelika spelvinsten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN