Solvallakungen: Vinner två lopp – varje tävlingsdag

Foto: Rekordmannen Travtränaren Timo Nurmos berättar om bästa chansen på Solvalla och årets resultat på banan.
”Jag är nöjd och stolt”, säger han.
TRAV

Travtränaren Timo Nurmos slår rekordsiffror i år.

Bara på Solvalla har han vunnit 150 lopp i år.

I genomsnitt vinner han nästan två lopp varje tävlingsdag på banan.

– Det är jag mycket nöjd och stolt över för det är otroligt tuff konkurrens på Solvalla och inte alls enkelt vinna loppen, säger Nurmos på stallets hemsida.

Solvallatränaren Timo Nurmos har haft ett riktigt bra 2013.

Hittills i år har hans stall vunnit 230 lopp vilket är nytt rekord för stallet. Med de siffrorna är han dessutom den segerrikaste travtränaren i hela Sverige.

”Vinner två lopp varje tävlingsdag...”

På hemmabanan Solvalla dominerar han stort och leder tränarligan överlägset. I år har hans hästar vunnit 150 lopp på banan.

– Normalt brukar vi ligga på runt 120 segrar på ett helt år så det är förstås mycket starka siffror. Solvalla kör 81 tävlingsdagar i år och det innebär att våra hästar i genomsnitt vinner nästan två lopp varje tävlingsdag under hela året. Det är jag mycket nöjd och stolt över för det är otroligt tuff konkurrens på Solvalla och inte alls enkelt vinna loppen, berättar Nurmos.

”Stallets bästa chans inom V86”

Men ännu är inte året slut och siffrorna kan bättras på ytterligare vid onsdagens V86 då Nurmos har 11 hästar till start och sju av dem inom V86-spelet. Den som spelarna och även Nurmos tror mest på är Sensational Dream (V86-6) som har tagit två raka segrar på Solvalla.

– Det är en stor och rejäl häst som har utvecklats mycket och han har gjort allt rätt sedan han kom till oss. Han har vunnit båda sina lopp på ett bra sätt och senast var han överlägsen med krafter kvar. Han är under fortsatt utveckling och har sänkt sitt rekord med ett par sekunder i de senaste två loppen. Det här är en häst med kapacitet för att klättra en bra bit upp i klasserna och jag tror att han kommer att vinna många lopp framöver. Han är stark och har bra inställning och jag gillar honom. Nu är den korta distansen inte hans rätta distans men han är ändå så pass bra för klassen att jag är optimist. Det är stallets bästa chans inom V86, säger Nurmos på stallets hemsida.