Så minns vi Sören Nordin

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Kuskarna och tränarna har sorg i dag

Foto: KANAL75

Sveriges travelit har sorg i dag.

Alla hyllar Sören Nordin som den störste hästkarlen genom tiderna.

– Han var minst lika stor som Stig H Johansson är nu, säger championtränaren Stig Lindmark.

Olle Goop: Jag arbetade hos honom 1965 och det var ett väldigt lärorikt år. Han hade många fina hästar under tiden jag jobbade där. Han var en fin människa på alla sätt och vis. Han var väldigt bra mot sin personal och det var en väldigt rakryggad man. Han hade ett enormt stort intresse för travsporten.

Kari Lähdekorpi: Han hade flyttat när jag kom till Sverige så han var lite före min tid. Men han var lika stor som Stig H Johansson är nu. En riktig hästkarl.

Berndt Lindstedt: Jag har kört mot honom i både Amerika och Sverige så jag kände honom rätt så väl. Han var en väldigt duktig hästkarl och han var både bra på att köra och att träna hästarna. Han jobbade väldigt hårt och var mycket bra på att ställa iordning hästar till stora lopp.

Stig Lindmark: Jag beundrade honom väldigt mycket. Sören Nordin fick alla hästar att springa oavsett hur dåliga de var. Jag tycker han nästan var minst lika stor som Stig H Johansson är nu.

Bo "Red Mile" Fransson: Det är ett tidevarv som har dött, det är inte en man som har dött. I hela Sverige, Europa och för den delen USA är luften tung av ofällda tårar i dag, säger den kände travjournalisten till Radiosporten.

Stig H Johansson: Sören Nordin var min idol när jag var liten pojke. Han har satt stora spår i travsporten. Vi var arga konkurrenter på 1970-talet och hade hårda dueller. Vi respekterade varandra.

Åsa Elmroth: Förra onsdagen fick jag en bild på Frances Bulwark signerad av Sören eftersom han förstått vilken respekt jag har för honom. Man har fått lära sig att om Stig H Johansson är Jesus så är Sören Nordin gud i travet.

Remy Nilson: När jag åkte med pappa till travtävlingar i Årjäng så var det för att se en enorm idol som kom till trakten. Han hade alltid synpunkter, kommentarer och beröm kring svensk travsport.

Jim Frick: En fantastisk människa. Det var han och hans bröder som grundade svensk travsport tycker jag att man kan säga. Jag hade förmånen att få hälsa på honom både i USA och Italien.