”Svårt att se att det ska hota tävlingarna”

TRAV

Stig H om ovädret

Det har blivit ett hemskt väderomslag den sista veckan.

Från över 30 grader och gassande sol till höstrusk och storm.

Dessutom kom det 100 millimeter regn på ett dygn i våra krokar.

Vi hade till och med en del problem med träningen i tisdags. Nu är hästarna inte helt ovana med väderomställningar, men det är lite extremt nu när det var så väldigt varmt. Jag tror egentligen inte att det har så stor betydelse för hälsan.

Precis som människor kan de i värsta fall åka på en lättare förkylning.

Jag såg också att regnet gjorde att Solvallas bana översvämmades. Tror inte att det påverkar banan särskilt mycket. De har Bällstaån som matar undan vattenmassan rätt bra. Det kommer att bli okej i?kväll.

Bilderna från Solvalla såg roliga ut, men mer dramatiska än vad det är på riktigt.

Visst finns det vissa risker med att banan blir så här ”bevattnad”, med automatik och ledningar som ligger i marken. Har man riktig otur kan det också bli undermineringar i banan.

Jag har svårt att se att det ska hota tävlingarna i kväll eller på lördag.

Som vanligt kommer det fram en amerikansk kanon emellanåt. Deweycheatumnhowe ser ut som en riktig tank. Bara stånkar på och går. Det är en riktig kanonhäst.

Att vinna 15 raka i den konkurrensen är ovanligt. Att även få ta hem Hambletonian bland de segrarna är första gången.

De kör de tre-fyra lopp som är kvar och sedan går han till avel. Det är till och med en sådan häst som kan glömmas bort. Om han inte blir en riktig matador i aveln.

Håller sig bara vädret i schack ser det ut att kunna bli riktigt intressanta tävlingar för vår del. Bäst chans har Wellino Boko och Johnny Muscles är värd en varning.

Wellino Boko (V64-4) känns som han ska. Dåligt läge igen, men han är naturligtvis en segeraspirant i alla fall. På pappret ser det klart bra ut för hans del.

Johnny Muscles (V64-1) har skött sig bra, utom senast då han blev het och for iväg som en galning. Nu har han fått ett bra läge för en gångs skull. Ser klart intressant ut.

Alvena Liston (V64-1) löper ojämnt. En bra dag är han inte sämre än Johnny. Trög från start och frågan är var han hamnar.

Future Kemp (V64-2) har varit borta igen för en skavank. Har en dålig framkärra som får hållas efter med jämna mellanrum. Nu ser hon fin ut men det blir långt mellan starterna. Lite svårbedömd.

Bobtail (V64-4) känns fin i jobben. Hoppade i en snabb öppning senast. Ett bra spår gör att hon ska ha en platschans.

Dream of Rose (V64-5) är beroende av att vara med fram i. Läget är bra men hon är svårbedömd. Biter nog ifrån sig bra om hon kan hålla ledningen.