”Är Sveriges bästa sprinter”

TRAV

Stefan Hultman sticker ut hakan med Jaded

Foto: Ulf Höjer

Jaded vann spårlottningen och jagar revansch i Hugo Åbergs Memorial.

I fjol var han grym tvåa efter en tung resa.

Han var lika heroisk tvåa i Elitloppet bakom Torvald Palema.

– Jag tror att Jaded blir en svår nöt att knäcka för de andra, säger Stefan Hultman.

Förra året fick Jaded göra grovjobbet utvändigt om ledaren i Hugo Åbergs. Han inledde med tredjespår i första kurvan och travade sedan på utsidan om Going Kronos. Trots det blev han tvåa efter L'Amiral Mauzun som smugit med i andra par utvändigt. Jaded svarade för ett fantomlopp och landade på tiden 1.09,8.

I årets Elitlopp vann han försöket och höll då undan för Torvald Palema. I finalen fick han på nytt en tung resa utvändigt om ledaren men höll till andraplatsen. Då noterade Hultmans stjärna tiden 1.10,5.

"Är Sveriges bästa sprinter"

Inför det stora slaget på tisdagskvällen (V75-6) är det mycket som talar för att Jaded kan få revansch. Den startsnabbe frontrunnern lottades till ett perfekt andraspår bakom bilen. Samtidigt fick elitloppsvinnaren Torvald Palema sämsta läget med spår åtta. Jaded är därmed en av favoriterna till förstapriset på en miljon kronor.

– Det ser bra ut. I mina ögon är Jaded Sveriges bästa sprinter och från ledningen blir han en svår nöt att knäcka. Han är mycket snabb ut och kommer att gå med sin racerbalans barfota runt om, säger Stefan Hultman.

Inte som bäst senast

I senaste starten blev Jaded bara fyra i Årjängs Stora Sprinterlopp. Det hade dock sina förklaringar enligt solvallatränaren.

– Han var inte som bäst i Årjäng. Men det loppet är bara att glömma. Vi tog av honom skorna precis innan himlen öppnade sig och det började ösregna. Det var inte så bra att köra barfota på den banan och så här i efterhand skulle vi kanske ha strukit hästen.

– Jag körde ett jobb med honom förra veckan och då kändes han fantastiskt fin. Jaded kommer att vara betydligt bättre nu och jag är inte orolig över formen. Torvald Palema är en fantastisk häst men jag har förhoppning på revansch när vi nu fick ett så bra spår, säger Hultman.

Michael Carlsson, Minimedia