Trav

Vilka smiter fram och säger buuuuuu?

Av: 

Micke Nybrink

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Åby kör V75 – igen.

Open stretch-spöket finns där.

Vem/vilka smiter fram och säger buuuuuu?!

Varning för högoddsare med fina startspår.

Men som spelare går det inte att tänka så, i alla fall inte till att börja med. Inte när det gäller att hitta sunda spikar och roliga drag. För det är verkligen inte så lätt att veta vem som smiter fram på innerspår.

Orso i V75-1 behöver ingen hjälp på vägen. Kari Lähdekorpis sjuåring har radat upp toppinsatser i sin nya regi. Senast vann han bombsäkert från ledningen på 13,3/2?100 auto och före det har han varit kusligt bra varenda gång.

Nu har han drabbats av åttondespår bakom bilen och debuterar i silverdivisionen, vilket kan låta tufft. För vanliga hästar är det nog rena mardrömmen. Inte för den här killen.

Orso körs mot ledningen igen och väl där tar han inte stryk.

Visst, Access Tooma spetsar och släpper efter 400 meter och kommer att få chansen. Men knäpper han verkligen en sån som Orso över upploppet? Nej, det känns långsökt.

Dundrar ner allt i spurten

Lovely Lidob (V75-4) trodde jag på senast han var med på V75. Mimmi Elfstrands fina häst hann då inte fram efter att ha spurtat rappt från rygg på ledaren i ett rent taktiklopp. Hästen är klart bättre med bra tryck hela vägen och jag hoppas och tror att Daniel Olsson använder sig av hästens kapacitet och kör i tid. Näst senast var Lovely Lidob strålande när han vann från spets; jag fick faktiskt en Commander Crowe-dejavu då. Han påminner inte så lite om honom. Dundrar bara på i halvsovande stil. Om nu tror jag han dundrar ner allt i spurten.

Spiken i sista är ett gränsfall, jag vet det. Alla ni som provoceras av min idioti: kan ni inte skratta i stället? Man blir gladare av det! Hur som helst, jag tror att Max Hugo vinner. Han vinner trots att han har bakspår på kort distans på en bana med dubbla open stretch. Stefan Perssons speedkula höll heroiskt i ledningen senast på Solvalla och visade fortsatt knallform. Ni minns väl när han flög förbi Access Tooma på Solvalla den 10 december? Från fjärde ytter i ett kortlopp sa det bara pang. Klaffar det nu tror jag på repris.

I de andra loppen tar jag hänsyn till open stretch. Det måste man. Minst två vinnare ramlar loss den vägen i morgon och det gäller att lägga ut en matta på de rätta siffrorna.

Låga nummer ska det vara, tänk på det.

Buuuuuu!

I V75-2 kan det handla om Lucky­line France. Hon har nummer två och är nedstruken till innerspår. Kan det bli en smygare på innerspår? Annars ser det ut som nummer fyra, Cloria Victis. Han spetsar och släpper och får fritt 180 kvar. Buuuuuu! Stormvarning!

Limerick S.I.R. (nummer sex) frontar och ryggar i V75-3 och kan spöka för V75-spelarna.

I V75-5 sitter Carmen Launcher (1) och Mulliga Ullis (6) i spets och i rygg på ledaren. Vem som sitter var vet jag inte, men det handlar om dem. Någon av dem borde vinna.

I V75-6 brakar antingen Fiona Southwind (2) eller Quest For Life (3) till front. Sen anar jag att Trubadur (6) får ta över. Lucka kommer på upploppet …

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!