Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Åby.

V65-1

Rankning: 1–2–4–7–3–5–6.

Kommentar: Rutger Raket har varit strålande bra vid segrarna och vunnit på kanontider. Har fått rena drömläget här då han är startsnabb, men Svanstedt hävdar att han är bäst med rygglopp och kan därmed släppa täten och utnyttja open stretch. Måste ha bra chans att avgöra till en ny seger i det här lilla fältet.

Chimall T.T. är högkapabel och han en skalle som få och Acolyte Hanover har varit ute i två stenhårda gäng, senast hade han lite sparat i Jubileumspokalen.

Dessa två får räknas som de främsta motbuden till favoriten

V65-2

Rankning: 6–4–3–2–5–11–1–7–9–8–12–10.

Kommentar: Whos Smiling Now svarade för en strålande insats senast när hon trots en inledning i tredjespår kunde ta över ledningen och dra undan i ett hårt tempo och vinna enkelt.

Är snabb ut och möter ett klent gäng. Borde vinna igen.

V65-3

Rankning: 4–9–11–3–1–7–10–8–6–2–12–5.

Kommentar: Staro Dynamite är tillbaka efter ett litet uppehåll och tränar bra. Är mycket startsnabb och lär få en bra position endera i spetseller i rygg på ledaren.

V65-4

Rankning: 8–1–6–2–10–12–3–11–7–5–9–4.

Kommentar: Global Mazerine är urstark och gynnad av lång distans.  Är fortfarande knepig men är härdad i tuffa V75–lopp. Enklare emot den här gången. Kan gå.

V65-5

Rankning: 5–10–1–7–2–12–11–6–9–8–4–3.

Kommentar: Xquisite Chocolate är en topphäst och hon har varit kanonfin vid flera segrar mot kvalificerat motstånd. Senast slog hon hingstar under Hugo Åbergs–kvällen på Jägersro och vann bekvämt. Är mycket snabb ut bakom bilen och lär sikta på ledningen. Kan mycket väl leda runt om även om det är full distans nu. Metior Easy håller Svanstedt mycket högt och tycker att hon är en årgångstopp. Imponerade stort i E3–försöket men var inte som bäst i finalen trots att hon fick en tuff resa.

V65-6

Rankning: 8–10–2–6–4–7–3–12–5–1–11–9.

Kommentar: Herbie Ås var rejäl när han avgjorde till en lätt seger på Solvalla senast, även om han blev framdragen en bit i spåren. Dåligt läge här men Svanstedt lär köra offensivt och så bra som hästen ser ut nu så kan det gå vägen igen. Indigious hade ledningen i det tyska derbyt när han galopperade in på upploppet och hade varit långt framme annars. Var obesegrad innan dess i fem raka och har onekligen gott kunnande. Måste räknas som en av segerkandidaterna trots bakspåret. Nostromo har varit med och tampats mot de bästa i E3–loppen både i år och i fjol som tvååring. Höll hyggligt efter en tuff inledning senast och skulle han komma till spets tidigt här är han inte borta. Valley Ivan var mycket bra ute i spåren senast och är klart på gång. Ska inte nonchaleras helt.