Trav

Dokusåpaprofilen i trav-programmet: ”Ska bli spännande”

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Nemo Hedén från det skandalomsusade ”Kungarna av Tylösand” gör trav-tv

Nu ger sig dokusåpaprofilen Nemo Hedén in i travet.

När det kritiserade webb-programmet Upplopp spelas in i Halmstad är Nemo en av gästerna.

– Det ska bli spännande. Men jag är inte riktigt säker på hur jag kommer tas emot där, säger han.

I helgen är Sveriges mest uppkäftiga travprogram tillbaka.

Calle Schulmans trav-program gjorde tittarsuccé i vintras på Aftonbladet. Nu i sommar ger sig Calle ut på turné tillsammans med Sommartravet och besöker landets travbanor.

Första stoppet blir helgens V75-tävlingar i Halmstad där Schulman ska ta pulsen på feststämningen.

Med sig till Halmstad har han Nemo Hedén, känd från det skandalomsusade programmet ”Kungarna av Tylösand”, som producerades av Calle Schulman.

Ska bjuda på bitska kommentarer

När Calle ville att Nemo skulle återvända till Halmstad för att medverka i travprogrammet tackade han givetvis ja.

– Jag och Calle har hållit kontakten sedan Tylösand. Vi ses nån gång då och då och har ett gott öga för varann. Jag hoppas jag kan tillföra lite humor, bitska kommentarer samt en rejäl dos med charm till programmet.

”Rätt många haters"

Det är med blandade känslor han åker tillbaka till Halmstad där han festade med de andra i deltagarna i ”Kungarna av Tylösand.

– Det ska bli spännande. Jag är inte riktigt säker på hur jag kommer tas emot där. Finns nog rätt många "haters" där men samtidigt många som nog tycker det blir kul också. Jag har faktiskt fått många mail från lokalbor där som tycker de ska bli kul att jag kommer dit och härjar igen.

Vill förstå hajpen kring travet

Nemo är ingen travnörd, men under åren har de blivit några besök på huvudstadsbanan.

–  Jag har varit på Solvalla ett par gånger under min uppväxt då min pappa alltid haft ett spelintresse. Dessutom älskar min mamma och min syster hästar så vi har alltid haft hästar kring oss under uppväxten. Men jag är väl lite som Calle, att jag vill liksom förstå all hajp kring travet. Jag vill förstå varför så många brinner så hårt för trav. Efter den här helgen siktar jag på att vara en nörd. Jag gillar spel och där ingår ju trav, säger Nemo Hedén.

Jagar storvinsten

Den här veckan är det trav i dagarna tre i Halmstad.  Storloppet Sprintermästaren på torsdag, Stosprintern på fredag och allt avslutas med V75 på lördag.

– Jag ska absolut försöka gå på travet. Jag har många inbitna superintresserade vänner som jag ska fråga om tips och råd. Så jag borde kunna kamma hem storkovan.

I V75-potten ligger omkring 20 miljoner för den som prickar in alla rätt på lördag.

Hur skulle det vara att vinna 20 miljoner?

– Haha, de skulle vara kul, såklart men ack så farligt. Jag skulle börja med att förse Amnesty med fem miljoner och sedan ge allt till mamma och be henne hålla i allt och förse mig med en månadspeng. Annars skulle jag bara spendera allt på kompisar, resor och sådant. Jag skulle fan bränna 20 miljoner på någon månad. Jag lovar. Så dålig med pengar är jag, säger han.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!