Carl Johan Jepson: ”Han är underspelad”

Proffskusken inför V75 på Kalmar

Foto: TR Bild
Carl Johan Jepson

avChristoffer Wickman

TRAV

Carl Johan Jepson, 41, hade ett rekordår i fjol.

På lördag kör han flera betrodda hästar på V75 – men varnar för en skräll.

– Jag tycker nog att Legend Brodde är lite underspelad, säger proffskusken.

Färjestads Carl Johan Jepson har haft ett rejält uppsving de senaste åren.
Från att vara ”en i mängden” till att tillhöra kuskeliten i landet – på bara ett par år.

I fjol tog Carl Johan Jepson 216 segrar och körde in knappt 24 miljoner kronor och med de siffrorna så krossade han sina egna rekordsiffror från året före, med 82 segrar och 13 miljoner kronor.

På V75 lyckades Jepson också bra, där tog han totalt 24 segrar och med det blev han sjätte bäst i landet – endast slagen av Jorma Kontio, Erik Adielsson, Björn Goop, Ulf Ohlsson och Örjan Kihlström.

På lördag avgörs V75 på Kalmar och Jepson kör fyra hästar inom V75-spelet, där två av dom blir betrodda, och två av dom läggs i facket skrällhäst.

”Spelarna brukar ha bättre koll”

Men den häst som Jepson vill varna mest för är inte någon av de två betrodda han kör, utan det är en skräll.

– 11 Legend Brodde (V75-1) kan jag tycka är lite underspelad, Lövgrens häst kanske är för bra, men jag tycker inte att min häst ska vara borta, säger Carl Johan Jepson och fortsätter:
– Han gick jättebra senast som trea på Solvalla, jag fick pulla upp lite 400 meter från mål och fick sedan inte igång honom igen, men jag tyckte han kändes fin och den här hästen gör fina lopp hela tiden och jag tycker han står sig bra i klassen.

Är det rent av den du tror mest på av dina styrningar?

– Det är svårt att säga faktiskt, spelarna brukar faktiskt ha bättre koll på sådant än mig, säger Jepson.

Den häst i V75-omgången som blir mest betrodd i Jepsons kvartett är 8 The Real Star (V75-6), femåringen blir favorit i sitt V75-lopp.

– Han var tydligen bra senast vid seger, men jag har faktiskt inte sett det loppet. Han är ojämn den här hästen, när han är bra så är han bra, men han kan också ha sämre dagar. Det har nog mycket med fräschören att göra. Är han inte fräsch så går det inte, men är han fräsch så är han bra och då gör han säkert ett bättre lopp.

”Under utveckling”

The Real Star tränas av Halmstads Magnus Dahlén, och det gör även nästa betrodda häst som Jepson kör i V75-omgången, nämligen 3 My Liberty (V75-4).

– Jag såg senaste loppet och då gick hon bra, och det här är en häst under utveckling. Jag tycker det är uppåtform på Magnus Dahléns hästar nu, det har gått lite trögt ett tag men nu verkar de vara på gång igen.

Kan det här vara en V75-vinnare?

– Ja, det kan det vara, men jag har ärligt ganska dålig koll på motståndet, men som sagt, hon är nog under utveckling.

I Gulddivisionen så kör Jepson 5 Art On Line (V75-3), som endast är spelad till ett par spelprocent på V75.

– Han gick jättebra senast men låg på lite för mycket då, så jag hoppas han håller sig lugnare nu, framför allt då det handlar om medeldistans. Hästen kändes annars fin senast och ska ha bra form, och även om han nog inte vinner så kan han vara med på en plats, säger Carl Johan Jepson.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav