”Ska till en bra häst för att slå honom...”

TRAV

Galopperade senast - i dag blir Raz Mackenzie favorit i V75-2

1 av 2
Raz Mackenzie har startat både på V86 och V75 i sommar. I dag blir hästen favorit i V75-2 på Bergsåker och tränaren Roger Nilsson är optimist.

Raz Mackenzie galopperade bort sig senast på V75 efter att ha tappat en sko i starten.

I dag kan hästen och tränaren Roger Nilsson ta revansch.

–  Håller han upp innerspåret så ska det till en bra häst om någon ska slå honom från utvändigt om ledaren, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

I dag ligger 54 miljoner kronor och väntar den spelare som blir ensam vinnare med alla rätt på V75.

En av favoriterna vid jackpott-omgången på Bergsåker är Bodentränaren Roger Nilssons V75-häst Raz Mackenzie som går ut i den andra avdelningen.

I sommar har hästen startat på inom V75 där han som bäst tagit en andraplats, dessutom blev det en seger vid V86-omgången på Skellefteå.

”Bästa jag känt honom”

Förra gången Raz Mackenzie startade, vid V75-omgången på Dannero i början av augusti, blev det galopp för hästen. Enligt tränaren berodde galoppen på en sko.

– Värmningen var nog det bästa jag har känt honom någonsin och det var synd att han trampade av sig en sko precis innan start. Det var när vi vände upp bakom bilen och sedan flög den av när hästen började accelerera. Det gjorde att han tappade travet och galopperade till slut, säger Roger Nilsson i ATG:s nyhetsbrev.

”Kommer ladda vad som går”

Så i dag kan hästen få revansch efter missen senast, enligt tränaren har Raz Mackenzie tränat på bra efter det senaste loppet.

Och tränaren har taktiken klar för sig.

– Jag kommer att ladda vad som går och skulle han inte få ledningen så är det ingen katastrof heller. Men håller han upp innerspåret så ska det till en bra häst om någon ska slå honom från utvändigt om ledaren.

– Även om det alltid är tufft i V75 så är väl inte det här det värsta loppet som har körts. Han har mött väldigt tuffa hästar i sommar om man kollar vilka han har tävlat mot. Det är sådana som Maverick Man, Bandit Hornline, Venkatesh med flera. Han håller en hög nivå och kommer att göra ett bra lopp igen. Vi fortsätter med skor runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn. Inga ändringar, säger Roger Nilsson.