Jätteskräll på V86 - fixade pengaregn

Solöns Rangel och Sören Eriksson skrällde på V86.
Solöns Rangel och Sören Eriksson skrällde på V86.

Det blev pengaregn över Sverige efter årets första V86-omgång.

66 system får dela på 4,7 miljoner kronor efter att Solöns Rangel överraskat spelarna.

– Det löste sig bra och hon höll farten starkt, sa skrällkusken Sören Eriksson.

Många spelare fick en välbehövlig påfyllning i plånboken efter jul och nyår när V86 avgjordes på Solvalla och Åby under onsdagen. Totalt lyckades 66 system få alla rätt och dessa belönas nu med över 70 tusen kronor.

Storskräll bidrog till utdelningen

Det var främst tack vare Solöns Rangel som utdelningen blev så pass hög. Efter en resa i rygg på ledaren kunde hästen som endast var spelad på fyra procent avgöra säkert.

– Hon fick smyga med och det löste sig bra. Hon har haft form en längre tid och verkar bara springa på. Hon kändes fin och höll farten starkt in i mål, sa segerkusken Sören Eriksson.

Dansk vinnare imponerade

En av snackhästarna inför kvällen var den danska gästen Tripolini V.P. som tillsammans med Jeppe Juel var klart bäst i sitt lopp. Trots en tuff resa utvändigt om favoriten lyckades han koppla greppet och försvara sig till seger i en tät slutstrid.

– Det är en fantastisk häst, det är en riktigt fin häst för framtiden. Han har styrkan och häst mot häst kämpar han, sa Jeppe Juel.

”Kommer växa in i guld”

Kvällens mest överlägsna vinnare kom i den sista avdelningen då Vacqueyras och Torbjörn Jansson vann mycket enkelt från ledningen. Den nyblivna sexåringen såg riktigt läcker ut och kusken tror på en ljus framtid.

– Det kändes jättebra hela tiden. Han öppnade bra och när jag fick överta fick jag köra väldigt lugnt. Han vann lätt och kommer växa in i guld, sa Torbjörn Jansson efter segern.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!