”Fick ett gift som ska återställa hjärtat...”

Redéns nya stostjärnas kamp mot hjärtfelet och succén därefter: ”Kommit tillbaka jättestarkt”

Foto: Kanal75
Vinner Double Exposure och Örjan Kihlström direkt?
TRAV

Efter farliga hjärtfelet.

Daniel Redéns nya stjärnsto Double Exposure har briljerat.

– Man känner att det är något extra, säger tränaren.

Stjärnhästen kom till Daniel Redéns stall utanför Enköping inför säsongen 2017 men drabbades av ett bakslag direkt.

– Hon fick ett hjärtfel. Jag vet inte vad det heter, men hjärtat hamnar ur balans och vi tvingades gå in och rätta till det. Det är en farlig procedur. De får något gift som ska återställa hjärtats rytm. I vissa fall kan hästarna dö av det, men det är väldigt sällsynt. Vi hade inga andra alternativ om hon skulle få leva ett drägligt liv.

”Ingen man trycker i jobben”

Double Exposure, nu fem år, tog ingreppet bra och har bara gjort bra lopp hos Daniel. Av tre rent strålande insatser blev det ”bara” en seger i fjol.

– Hon tog behandlingen bra och har kommit tillbaka starkt. Det är något extra, det känner man. Jag har bara tränat henne lugnt, det är ingen man trycker till i jobben på grund av hennes historik.

”Man ska aldrig säga aldrig”

På fredag är det dags för årsdebut. Stoet går ut på V75 i Karlstad och stöter på bland andra segermaskinen Southwind Feji, som kommer till start med åtta (!) raka segrar.

– Hon är långt ifrån toppad och ganska rund om magen. Jag såg att hon mötte Southwind Feji och en sån kommer ju med ruggigt bra form så sådär. Men man ska aldrig säga aldrig när det gäller ”Double”. Vi hoppas kunna ge dem en match, trots att hon kanske bara är i 70-procentig form. Hon gör nog ett bra lopp och tanken är att köra barfota runt om direkt. Mina äldre hästar passar så mycket bättre av att gå barfota runt om, det är mer skonsamt också, säger Daniel Redén. 

ARTIKELN HANDLAR OM

V75