”Har aldrig känt honom bättre...”

Foto: Markus Myron och Stefan Melander.
TRAV

Ny överlägsen seger för Nuncio.

Då kom inbjudan till Elitloppet.

– Han kändes kanske bättre än någonsin i kväll, säger Stefan Melander.

Han klassas som en av världens bästa häst.

Och nu är han en het kandidat till segern i årets Elitlopp.

Efter ny uppvisning på Solvalla under onsdagskvällen fick Nuncio och Stefan Melander den rosa biljetten som innebär att hästen är inbjuden till ett av världens bästa travlopp.

I vinnarcirkeln kom sportchefen Markus Myron med biljetten som svenska travpubliken i stort sett krävde att Nuncio skulle få.

Tränaren Stefan Melander räknar med en start i Elitloppet, men vill kolla upp hästen efter onsdagens start innan ett beslut från stallet tas.

– Vi får hoppas allt allting är bra, där då bestämmer vi oss veckan före, så får vi se. Jag tror att det här jobbet som han fick i dag var perfekt, säger Melander i ATG Live.

"Hade krafter kvar"

PÅ V86-spelet tog Nuncio sin sjätte raka seger.

Och han gjorde det på bästa tänkbara vis.

Hästen snabbstartade och kunde efter 500 meter av loppet överta ledningen efter en våldsam körning där klockan visade mycket snabba 1.07,8.

Väl i ledningen blev det sedan en enkel match för Nuncio.

Över upploppet gled stjärnan undan till en ohotad seger på 1.10,3.

– Jag ville inte köra nått världsrekord i dag. Det här fick räcka. Han har nog haft krafter kvar varje gång, men i dag var det extremt mycket kvar i hästen. 10,3 var lagom att springa i dag. Faktum är att han kändes bättre än någonsin i dag. Jag var jättenöjd med honom. Han glömde bort det där med att bryta också. Det är en ruskig häst, säger Stefan Melander efter vinsten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav